≫ 

Slovence glava boli od žurki na hrvatskim ostrvima: "Sa Zrća uvozimo virus"

Neodgovorni mladi Slovenci sa Paga donose virus u svoju zemlju

  • 1
Klub, žurka Foto-ilustracija: Shutterstock

Vodeći slovenački epidemiolozi, Milan Krek i Bojana Beović, tvrde da je većina importovanih slučajeva korona virusa u Sloveniji posledica neodgovornog ponašanja mladih Slovenaca, koji posećuju noćne klubove i zabave na hrvatskom ostrvu Pagu, posebno na Zrću.

U poslednje vreme ponovo upozoravaju mlade ljude na opasnosti zaraze na masovnim druženjima, pa je direktor nacionalnog Instituta za javno zdravlje, Milan Krek, oštro reagovao na vest da neki noćni klubovi na slovenačkoj obali rade suprotno uputstvima stručnjaka.

Na takvim zabavama se ne drži propisana distanca, ljudi se znoje i dišu dublje nego inače, pa oni koji su oboleli izlučuju mnogo više virusa nego inače, kazao je Krek u razgovoru za slovenačku POP-TV.

- Na takvim su zabavama mladi fizički aktivni i udahnu više virusa koji je prisutan, dodiruju se, rukuju i grle, dakle čine sve ono što se u epidemiji ne sme - rekao je Krek.

Sada nije vreme za takve zabave, rekla je za medije vodeći slovenački infektolog iz vladinog tima Bojana Beović, dodavši da je prizori iz nekih mesta za takve zabave na slovenačkoj obali, objavljeni na Instagramu, podsećaju na ono "što se događa na Zrću".

Hrvatski portal Index podseća da su nemački i italijanski mediji pre nekoliko dana objavili informaciju da se na hrvatskom ostrvu Pagu zarazilo 10 nemačkih maturanata i dve maturantkinje iz Italije, a hrvatska ministarka turizma je tim povodom izjavila da za to nema dokaza.

Video: Niko ne nosi maske, pronađeno mnogo droge: Policija upala na kovid žurku, onda je krenulo hapšenje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jura

    10. avgust 2020 | 14:45

    Slovenci ne daju nikom u Sloveniju a njihovi idu gdje hoće i onda kukaju kad se vrate zaraženi. Što im ne zabrane izlazak iz zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA