Zaev dobio mandat, Makedoncima obećao vladu za 20 dana

Zaev je rekao da će tokom narednih 20 dana raditi na tome da se obezbedi dovoljan broj poslanika za formiranje stabilne vlade

  • 4
Sastanak lidera Zapadnog Balkana na Ohridu Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Lider vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev dobio je danas mandat za sastav nove vlade u Severnoj Makedoniji, prenose makedonski mediji.

Zaev je najavio da će fomirati vladu u roku od 20 dana.

- SDSM i koalicija Možemo koja je osvojila najviše poslaničkih mandata u Sobranju danas je dobila mandat za sastav nove demokratske i odgovorne vlade - rekao je Zaev.

Dodao je da od danas ima rok od 20 dana da sastavi predlog programa i članova vlade za pun četvorogodišnji mandat i za stabilan kabinet koji će služiti građanima.

Na pitanje da li njegova koalicija ima 61 poslanika za formiranje vlade, Zaev je rekao da će tokom narednih 20 dana raditi na tome da se obezbedi dovoljan broj poslanika za formiranje stabilne vlade.

Video: Užas na granici Srbije i Severne Makedonije: Zapalio se autobus sa turistima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bager

    13. avgust 2020 | 14:55

    Da sve bude sladje, ova pobeda i Vucka nervira

  • Raspucin

    13. avgust 2020 | 15:50

    Makedonci su kamikaze pa oni stvarno nisu bazdareni otvoreno im uzimaju drzavu cepkaju Bugari siptari Grci uzeli im jezik pismo a ovaj potpisuje i oni glasaju za njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA