Capak o stanju u Hrvatskoj: Znali smo da će broj obolelih biti veliki,ali ne baš toliko

- Korona se vrlo lako prenosi. Opreza nikad dosta i treba se stalno držati upozorava

  • 0
Rijeka, Opatija, Hrvatska, more Foto: Pixabay

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak, izjavio je danas da su u kriznom štabu znali da će broj novoobolelih od korona virusa biti veliki, ali ne baš toliko.

Capak je to rekao za HRT povodom vesti da je za 24 sata u Hrvatskoj obolelo 180 osoba, što je najviše od početka epidemije kovida-19.

- Do 50 novih slučajeva je dobro, jer nam brojka ide ispod 15 na 100.000 u 14 dana, a većina zemalja uzima tu brojku za evaluaciju. Međutim, sad se dogodilo što se dogodilo. Pustii smo sve aktivnosti, imamo oko 900.000 turista. Znali samo da će biti veliki broj, ali ne baš toliko - rekao je on.

Capak je kazao da u takvoj situaciji mora nešto da se preduzme, kao i da je trebalo ranije da se preduzme i dodao da bi trend u Hrvatskoj bio u padu da se nije desio "bum" u noćnim klubovima.

- Korona se vrlo lako prenosi. Opreza nikad dosta i treba se stalno držati - higijene, distance i nositi maske - rekao je Capak.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA