≫ 

Horor kod Splita: Za mesec dana 15 puta silovao suprugu

38-godišnjak je najmanje 15 puta silovao suprugu i to za mesec dana, između 1. februara i 2. marta ove godine, u njihovoj porodičnoj kući

  • 9
Silovanje, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Zbog višestrukog silovanja vanbračne supruge u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama završio je 38-godišnjak.

Nakon ispitivanja pred zamenicom Županijskog državnog tužilaštva u Splitu, predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela te uticaja na svedoke - istražni sudija je prihvatio predlog tužilaštva te 38-godišnjaka smestio iza rešetaka na mesec dana.

Prema tužilaštvu, 38-godišnjak je najmanje 15 puta silovao suprugu i to za mesec dana, između 1. februara i 2. marta ove godine, u njihovoj porodičnoj kući na području županije, prenosi Dalmacija danas.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od 1. februara do 2. marta 2020. u porodičnoj kući na području Županije splitsko-dalmatinske počinio krivična dela protiv polne slobode na štetu svoje vanbračne supruge protivno njenoj volji i onemogućavajući joj pružanje otpora - stoji u saopštenju tužilaštva.

Verbalno i fizički napadao, pretio...

Postoji “osnovana sumnja” da je još od 2012. godine do hapšenja 12. avgusta ove godine “osumnjičeni učestalo zlostavljao vanbračnu suprugu te bio fizički nasilan prema njoj i vređao je pogrdnim rečima te joj pretio, kao i da je s ovakvim postupanjem nastavio i nakon rođenja dece te u njihovoj prisutnosti zlostavljao vanbračnu suprugu".

Zbog toga je prijavljen za krivična dela nasilja u porodici te krivičnog dela povrede detetovih prava.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA