≫ 

Korona ušla u bolnicu u Šibeniku: Radnici bili na svadbi, pa zakačili virus

Dvoje radnika bolnice u Šibeniku pozitivni na korona virus, sumnja se da su se zarazili na svadbi

  • 0
Gde odlazi medicinski otpad? Foto: Tanjug/AP

Dvoje radnika bolnice u Šibeniku i jedan pacijent zaraženi su korona virusom, a epidemiološki nalazi za kontakte obolelih su u toku, potvrdila je danas popodne direktorka šibenske Opšte bolnice Sanja Jakelić, prenosi Index.

- Epidemiološke kontrole su još u toku. Pre dva dana smo imali jednu radnicu pozitivnu na korona virus, juče je stigao nalaz da je pozitivna još jedna naša radnica - rekla je dr Jakelić i dodala da je na temelju njihovih obrađenih kontakata, i privatnih i poslovnih, deo zdravstvenih radnika stavljen u samoizolaciju.

Kako prenose lokalni mediji, dvoje radnika je sinoć poslato u izolaciju nakon što je utvrđeno da su bili u kontaktu sa zaraženima na venčanjima i da su imali povišenu temperaturu. Testirano je i nekoliko pacijenata.

S današnjim danom, čak 19 radnika bolnice je u samoizolaciji zbog svojih bolničkih ili spoljnih kontakata.

- Imali smo i jednog pacijenta pozitivnog na covid-19, koji je zbog nečeg drugog stigao u bolnicu te je naknadno utvrđeno da ima koronavirus. U toku je i nadzor nad radnicima i pacijentima koji su s njim bili u kontaktu, ali za sada su svi negativni - rekla je Jakelić.

Video: Tiodorović: Hajde da sačekamo najkvalitetniju moguću vakcinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA