Hrvatska uvodi obavezno nošenje maski na poslu i ograničava svadbe do 30 ljudi?

Ukoliko se pokaže da su venčanja da su svadbe i dalje izvor zaraze, mogao bi da bude uveden i model iz Vukovara

  • 0
Svadba Foto: Pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske razmatra da na jesen i zimu uvede nove mere protiv širenja korona virusa, među kojima su obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima kao i ograničenje ljudi na svadbama.

Kako prenose hrvatski mediji, zbog drastičnog skoka zaraženih korona virusom postoji mogućnost uvođenja nošenja maski u zatvorenom prostoru na jesen, a to uključuje i korišćenje te zaštite na radnom mestu.

Predviđa se i drastično ograničenje broja prisutnih na svadbama koji bi trebalo da iznosi oko 30-ak zvanica. Međutim, ukoliko se pokaže da su venčanja da su svadbe i dalje izvor zaraze, mogao bi da bude uveden i model iz Vukovara, po kome u svadbenoj povorci mogu samo da budu mladenci i uža porodica.

Takođe, najavljuje se i ograničenje okupljanja na javnim mestima, te bi u tom slučaju Advent u Zagrebu morao da zauzme više prostora da bi dobio dozvolu za održavanje.

Međutim, kako piše Jutarnji list, čeka se odluka Ustavnog suda koji već neko vreme razmatra da li su odluke Stožera u skladu sa Ustavnom Hrvatske.

Video: Kolona od nekoliko kilometara na hrvatskoj granici: Turisti naglo prekidaju odmor i beže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA