≫ 

Hit kandidat na izborima u Bjeljini: Lista mu se zove "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će", nemaju ni pečat

Nemaju predsednika, niti bankovni račun, ni pečat, ali izlaze na izbore u Bijeljini

  • 5
Boban Lazić, Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će

Foto: Facebook/Boban Lazić

Ekipa građana Bijeljine na čelu sa Bobanom Lazićem uspela je u Centralnoj izbornoj komisiji BiH da overi kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine i nezavisnu listu za Skupštinu, a da se nisu uopšte registrovali kao politička opcija, ni partija, pa ni kao pokret.

Nemaju predsednika, niti bankovni račun, ni pečat, ali izlaze na izbore u Bijeljini. Kandidat ove grupe za gradonačelnika Bijeljine, na izborima u novembru, biće Boban Lazić, poznati privrednik, motorista i ronilac.

Zajedničku listu nezavisnih kandidata, njih 16, registrovali su u CIK BiH pod imenom "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će". Boban Lazić kaže da žele biti različiti i zbog toga i takav naziv liste.

- "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će" su enklitički oblici glagola hteti. Dakle, mi hoćemo, ali ne samo to, mi znamo, mi želimo - objašnjava Lazić za Novosti.

O kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine kaže da se odlučio na to jer "želi da se ovaj grad vrati građanima, a ne da bude grad uhleba i budžetlija, političara".

- Biću sledeći gradonačelnik Bijeljine. Zna me celi grad i ne foliram se, već želim da grad bude grad svih građana. Dolazim iz realnog sektora. Pored toga sam ronilac i motorista. Očekujem veliku podršku na izborima - ističe Boban.

- Ne želimo biti ni kao opozicija, ni kao vlast u Bijeljini, već nam je namera da gradu ponudimo nešto novo, a to je normalan život za građane. Zato radimo za korist građana. Već dve decenije gledamo kako u Bijeljini pojedinci uzimaju sve za sebe i kako ovaj grad propada. Imaćemo jednu fejsbuk-kampanju. Prati nas na hiljade ljudi iz Bijeljine. Nećemo bacati ni marku na bilborde i reklame. Na "Fejsbuku" objavljujemo tekstove i programe. Sami smo finansirali prijavu za izbore - objašnjava Lazić.

Niko sa liste se nije bavio politikom

 

Zanimljivo je i da niko od članova nove opcije koja je zaživela na političkom nebu Bijeljine ranije nije bio politički angažovan, niti su poznati u javnosti. Većina ih se međusobno nije ni znala, okupio ih je Boban preko "Fejsbuka". Kaže da su svi na istim talasnim dužinama, ali su im profesije različite...

- Imamo dva penzionera, to su moji otac i majka. Što da dam nekom drugom priliku da podiže ruku umesto mog oca i majke koji su me napravili, rodili, školovali? Tu imamo konobara, akademskog slikara, arhitektu, dva IT inženjera, imamo čoveka koji ja završio fakultet u Americi, jednog pisca, imamo čoveka koji je završio književnost. Imamo jednog sa privatnim fakultetom i jednog čoveka koji nema fakultet - objašnjava predstavnik novog stanja svesti, kako se naziva ova grupa ljudi.

- Poruka za sve je da će biti pravo osveženje na predstojećeim izborima u Semberiji.

Nezavisni kandidati

 

Boban je objasnio i kako su se prijavili za izbore, a da nisu uopšte stranka ni pokret.

- U sudu se uopšte nismo registrovali, pošto nam je namera bila da budemo totalno drugačiji od svih. Išli smo sa listom 16 samostalih, nezavisnih kandidata, skupili smo po 200 i nešto potpisa po svakom samostalnom, nezavisnom kandidatu, predali u CIK i prijavili se za overu kandidata. Prošlo nam je svih 16 prijava i onda smo napravili nezavisnu listu pod sloganom "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će" - ističe Boban.

Video: Milena i Milan su heroji iz sela Teočin: Ostali su bez oca, žive s bakom i obrađuju 5 hektara zemlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    19. avgust 2020 | 08:14

    Ovakvi pokreti ismevaju društvo i državu. Prihvatanje je još veća smejurij

  • Salko

    19. avgust 2020 | 07:39

    Cirkus koji je ovo cirkusant sta ces ti da ponudis Micic se dobro pokazao samo je bio u pogresnoj stranki sds koja vise voli dzamahiriju nego B luku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA