≫ 

Inspektor pokušao da siluje suprugu od koje se razvodi: Uhapšen, pa pušten da se brani sa slobode

Nije dobro podneo razvod braka

  • 4
Silovanje, nasilje nad ženom, ženama Foto ilustracija: Shutterstock

Policijski inspektor iz Banjaluke, uhapšen je tokom vikenda zbog sumnje da je pokušao da siluje i da je tukao svoju suprugu, s kojom je u postupku razvoda braka, piše Srpska info.

Međutim, kako pišu Novosti,  on je uhapšen zbog silovanja, a hapšenje inspektora usledilo je nakon što je radnik jedne firme uočio supružnike kako se svađaju i tuku u automobilu.

- Čovek je čuo vrisku i galamu. Video je muškarca i ženu kako se svađaju u vozilu. U jednom trenutku žena je istrčala, dok je muškarac išao za njom, vukao je i gurao, dok je ona tražila pomoć. Čuvar je odmah pozvao policiju i sve prijavio - kaže dobro upućeni izvor, navodeći da su se supružnici svađali i u jednom motelu u Zalužanima.

Isti izvor navodi da su njih dvoje dvadesetak godina bili u braku i da imaju dvoje dece. Pre dva meseca žena je odlučila da napusti muža i sa decom je otišla da živi kod svojih roditelja. Zatražila je i razvod braka, što on nije dobro podneo.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja osumnjičeni inspektor je pušten da se brani sa slobode. S druge strane, njegova supruga je upućena na lekarski pregled u Univerzitetsko-klinički centar RS, nakon čega je ispitana u svojstvu svedoka.

Lisice, ruke, hapšenje Obojica su uhapšeni / Foto: Shutterstock

Iz PU Banjaluka o ovom slučaju nije bilo zvaničnih saopštenja i na upit su potvrdili da je on uhapšen u subotu, 15. avgusta.

- Policijski službenici PU Banjaluka lišili su slobode J. S. zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo silovanje. Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci izvršen je pretres objekata koje je koristio osumnjičeni i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim delom - navode u PU Banjaluka.

Uhapšen pa pušten, nije suspendovan

Pojašnjavaju da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

- Tužilaštvu će, u zakonskom roku, biti dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu - navode u policiji.

Konkretno J. S. je osumnjičen za silovanje iz stava 1 Krivičnog zakonika RS za koje je zaprećena kazna od dve do deset godina zatvora.

Uhapšeni inspektor trenutno nije suspendovan s posla, ali se očekuje da će biti u narednim danima.

- Protiv njega će biti preduzete mere po Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika - navode u PU Banjaluka.

Video: Traži se manijak koji je pokušao da siluje šestogodišnju devojčicu: Ovo je snimak napada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vm

    19. avgust 2020 | 08:36

    Pustili ga na slobodu da završi započeto. Posle se čudimo koliko žena budu žrtve nasilja...

  • Losmi

    19. avgust 2020 | 10:06

    Inspektor pusten da se brani sa slobode,a ostali gradjani kad urade tako nesto pravo u pritvor.Banana drzava

  • Silvija

    19. avgust 2020 | 09:51

    Kako je lepo citati kada se muskarac pokaze kao pravi muskarac Razmazeni muskarci koji nemogu od sramote da dozvole da ih zena napusti,Onda pokazuju pesnice,otimaju decu,hoce sluskinje ,pustite zene neka same odlucuju ,ljubav je prolazna,iz najduzeg tunela zasija sunce,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA