≫ 

“Ero u doba korone”: Mladi uprkos pandemiji žele da se održi Nevesinjska olimpijada

Listajući album fotografija sa prethodnih olimpijada kojima je prisustvovao, Ero je doživeo šok kada je saznao za pandemiju korona virusa

  • 1
Ero u doba korone

Foto: Printscreen/Youtube/ Udruzenje_VID Nevesinje

Grupa mladih aktivista koji žele da se tradicionalna Nevesinjska olimpijada ipak obeleži, ali i u skladu s merama propisanim zbog pandemije korona virusa, napravila je kratki video klip posvećen toj manifestaciji pod nazivom "Ero u doba korone"

Iz Udruženja građana "Vid" navode da je osnovni cilj povećanje vidljivosti Nevesinjske olimpijade kao tradicionalne manifestacije i promocija turističkih potencijala Opštine Nevesinje.

Radnja video klipa prati Era, Hercegovca koji privlači pažnju, posebno mladih devojaka. On izlazi iz svog skrovišta i sa nestrpljenjem očekuje Olimpijadu.

Listajući album fotografija sa prethodnih olimpijada kojima je prisustvovao, Ero je doživeo šok kada je saznao za pandemiju korona virusa, a to nikako nije mogao da prihvati.

Ero odlučuje da prkosi koronavirusu i da uz poštovanje mera simbolično obeleži 145. Nevesinjsku olimpijadu tako što će zapevati, zajahati konja, a zastava će se zavijoriti. Po uspešno obavljenoj misiji, Ero se "povlači" u skrovište do sledećeg održavanja manifestacije.

- Međutim, usamljeni pogled jedne od lepotica iz Etno-grupe Simonida koja neumoljivo traži Era, pred sam kraj filma odaje tajnu da je Ero bio i ostao neprikosnoven osvajač srca - objašnjavaju Miljan Buha i Stefan Bejatović, od kojih je i potekla sama ideja i zahvaljujući njima realizovana.

Video: Nevesinjci napravili krst bakljama: Ovako slave Dan Republike Srpske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. avgust 2020 | 10:26

    Kako sam voleo konjicke igre u Nevesnjskom polju.Nas ded Spasoje i ujak Miloradmene i brata kada smo bili mali odvede na konjicke trke.Posle sam zavoleo konje i volim i dan danas odem u Rumu na vasar i gledam konje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA