≫ 

Fotografija dečaka koji plače pored puta uznemirila i Srbiju: "Dotakli smo dno"

Mališan je sedeo na bankini pored puta i neutešno plakao

  • 62
Dečak, put, plač, Kladanj, Bosna Foto: Facebook/Selmir Šljivić

Fotografija dečaka koji neutešno plače dok sedi na bankini uz put nedaleko od Kladnja uznemirila je čitav region. Dečaka je pre dva dana uplakanog pronašao preduzetnik Selmir Šljivić, i odmah mu prišao kako bi saznao šta se dogodilo i zašto je dete uznemireno.

Kada je čuo razlog za detetove suze Selmir nije mogao a da mu ne pomogne, potom je sa prijateljima podelio njegovu tužnu priču.

- Prodavac kupina na cesti M18, Brlošci, opština Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobegli. Stadoh i nije važno šta uradih, ali uspeo sam prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav, život. Otac Bekrija nezaposlen, a majka veli non-stop kod doktora, bolesna - napisao je Selmir uz fotografiju dečaka.

On je rekao da ga je čitava situacija veoma potresla.

- Koje smo dno dostigli kao društvo da su deca primorana da rade, da ne budu zaštićena i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid, a Boga mi, pomognem koliko mogu. Prestao je mali da plače i ima još jednu posudu da proda - napisao je Selmir, a slika je veoma brzo pronašla put do pratilaca na Facebook-u i poslala viralna.

Ljudi su za momke koji su pokrali dečaka imali u komentarima ređali najstrašnije uvrede i istakli kako se nadaju da se ovako nešto nikad više neće događati.

I sam Selmir kaže da je veoma srećan što je ova fotografija izazvala reakcije i nada se da se ovakve stvari neće više događati.

Slika je potresla i mnoge u Srbiji, koji kažu da ih je ova scena iz susedne zemlje podsetila koliko su mališani najpogođeniji teškim trenucima u porodici.

Video: Seo u kola i krenuo: Nije video dečaka koji sedi na trotoaru, dete imalo veliku sreću da preživi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Prosan

    21. avgust 2020 | 12:55

    Pozdrav svima. Jako je tesko citati ovakve clanke, a ne uraditi nesto kao pojedinac da do toga ne dolazi vise. Prije dvije godine sam radio na terenu Banjaluka - Prnjavor tj. Banjalucka regija i svaki dan susretao jednu djevojcicu od nekih 8 godina kako prodaje nasitno voce i povrce. Svaki drugi dan sam kupio po nesto, cisto da joj pomognem jer sam dobio informaciju da tesko zivi njena porodica. Jedan dan sam dosao, a ona vidno uplasena i uplakana. Na moje pitanje,,jesi li dobro,, odgovorila mi je da nije. Da su je opljackali neki momci. Slucaj sam prijavio policiji, kontaktirao par puta da vidim da ki je slucaj rijesen ali nista od toga. Poslije toga sam odlucio da takvim osobama pomognem na neki drugi nacin, tj nasao sam par restorana koji kupuju robu od njih, tj.Njene porodice. Uradimo ovako nesto i mi pojedinci..lp Nisam pisao da bih se hvalio vec da razmislimo koliko kao pojedinac mozemo pomoci ovakvim osobama. Hvala vam

  • Zika

    21. avgust 2020 | 12:52

    Dajte neku adresu tog dečaka u BiH! Predlažem: svako ko je dao komentar, pozitivan il negativan (počev od mene) na adresu tog dečaka da uplati dvostruku vrednost otetih kupina. Videh sebe u istim godinama iako sam odrasto u SFRJ.

  • Milutin Bar

    21. avgust 2020 | 12:42

    Da Bog veliki da, da tim IDIOTIMA te sirotinjske kupine budu POSLEDNJI ZALOGAJ.A MALISANOVE SUZE, budu NJIHOV PRATILAC ZA CIO ZIVOT. OVAJ GOSPODIN ZASLUZUJE NASE POSTOVANJE.TAKO RADE PRAVI LJUDI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA