Za ubistvo Klikovca dato 100.000 evra: Otkriveno ko je unajmio Kolumbijce da likvidiraju kavčane

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je ubistvo Klikovca "koštalo" 100.000 evra, kao i da je za ubistvo jednog visokopozicioniranog člana kriminalne grupe dato 500.000 evra, a za ubistvo člana porodice funkcionera UP 200.000 evra

  • 1
Skaljari, Kavac, naslednici Foto: Telegraf

Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca planirali su ubistvo više visokopozicioniranih članova suprotstavljenog kriminalnog klana i članova porodica visokopozicioniranih službenika službi bezbednosti, tvrdi Dragan Radonjić, šef Specijalnog policijskog odeljenja u Crnoj Gori, prenose Vijesti.

On je govorio na zajedničkoj konferenciji SDT-a i Uprave policije, organizovanoj povodom predstavljanja podataka iz aktuelnih predmeta u nadležnosti SDT-a.

Radonjić je rekao da osim dvojice uhapšenih tragaju za M. I. (27), P. L. (22) koju su bekstvu.

Radonjić je objasnio da su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja u koordinaciji sa specijalnim državnim tužilaštvom i saradnji sa kolegama iz drugih sektora, nakon ubistva Klikovca imali su operativna saznanja da se u selima Mrke i Radovče kriju osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca, a upravo tamo su pronašli crveni "golf 3", garderobu korišćenu u ubistvu, oružje...

Specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da su dvojica Kolumbijaca koji su nedavno uhapšeni u Nikšiću sa Podgoričaninom Goranom Brajovićem, ilegalno prešli granicu, preko planina između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Objasnio je da do sada prikupljeni podaci govore da su za 25.000 evra trebali da ubiju jedog pripadnika suprotstavljenog kriminalnog klana.

Čađenović je objasnio i kako su i kuda došli iz Kolumbije, gde su se krili u Hrvatskoj, ali i da su plaćeni da počine više ubistava u drugim državama.

Specijalni tužilac Veljko Rutović je otkrio da je kriminalnu organizaciju odgovornu za ubistvo Saše Klikovca formirao A. K.. On je objasnio da je osumnjičeni članovima kriminalne grupe davao naloge, a da je M.M. prihvatio da ubija, učestvuje u planiranju ubistva, obezbeđuje vozila, ukradene tablice, mesta za skrivanje...

Specijalni tužilac Rutović rekao je da je M. Š. prihvatio da vozi ubice, krije ih, prati žrtve, a okrivljeni I. M. da pruža logistiku, prati članove suprotstavljenih kriminalnih klanova, nabavlja i krije oružje.

Tužilac Rutović rekao je da je okrivljeni P. B. prihvatio da bude logistika, predaje novac...

Za ubistva dato više stotina hiljada evra

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je kriminalna grupa koju je formirao A.K. nova, ali da sarađuje sa drugim kriminalnim grupama.

Rekao je da je za ubistvo Klikovca dato 100.000 evra, da je za ubistvo visokopozicioniranog člana kriminalne grupe, na jednoj planini, dato 500.000 evra, a za ubistvo člana porodice funkcionera UP 200.000 evra.

Rekao je da su Kolumbijci došli da ubijaju, a da je kriminalna grupa trebalo da da novac članovima njihovih porodica.

Podsetimo, Saša Klikovac je ubijen 18. jula ispred njegovog porodičnog restorana, nakon čega se ubica dao u beg.

Osumnjičeni za ovaj zločin, koji je posle nekoliko dana i uhapšen se, naime, krio u svojoj porodičnoj kući na Adi Bojani.

Video: Paketići droge i hiljade evra: Šta je policija našla u jazbini srpskog Pink Pantera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA