Mladića našli mrtvog u kanalu Brežnica: Umro od uboda stršljena, na telo nabasao migrant

Mladića u grmu pronašao migrant koji je ilegalno ušao u zemlju

  • 0
azijski stršljen

Obdukcija pokazala da je mladića ujeo stršljen Foto: Printscreen/Youtube

Obdukcija tela mladića, kojeg je pre nekoliko dana u grmu kod kanala Brežnica pronašao migrant iz Avganistana, pokazala je da je čovek preminuo od uboda stršljena.

Prava drama odvijala se 21. avgusta oko 18 sati na putu Otok-Vrbanja kojim se tog trenutka vozio policajac PU vukovarsko-srijemske. Bio je van dužnosti kada je iznenada pred njega istrčao jedan avganistanski državljanin tražeći pomoć. Policajac se zaustavio i prateći informacije koje mu je prolaznik dao, došao je do mrtvog tela nepoznatog muškarca koje je bilo uz kanal Brežnica. Odmah su na mesto događaja pristigle policijske ekipe i Hitna pomoć čiji su radnici mogli, nažalost, samo da konstatuju smrt.

Tokom uviđaja na telu nisu uočeni nikakvi tragovi nasilja nakon čega je telo nepoznatog čoveka prevezeno u Vukovar gde je po nalogu vukovarskog Županijskog državnog tužilaštva sprovedena obdukcija. Obducenti su utvrdili da je smrt nastupila usled uboda insekta, tačnije stršljena koji je izazvao anafilaktički šok.

Tu kriminalističkom istraživanju nije kraj. Osim što je još uvek nepoznat identitet preminulog muškarca za kojeg se pretpostavlja da je imao oko 30 godina, muškarac s početka priče koji je zaustavio policajca u automobilu našao se u problemu.

Istraživanjem se otkrilo da je reč o avganistanskom državljaninu nad kojim je sproveden upravni postupak zbog nezakonitog prelaska državne granice i on je smešten u Prihvatni centar za strance Tovarnik do remisije, javlja Jutarnji list.

Trenutno je u toku postupak utvrđivanja identiteta preminulog muškarca.

Pretpostavlja se da je bio star oko 30 godina. Nakon utvrđivanja identiteta biće poznato je li i mrtav muškarac bio migrant koji je ilegalno ušao u Hrvatsku.

Video: Opojnim mirisom pozivaju roj: Zašto i kada stršljenovi ubijaju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA