Policija zaplenila šest pušaka, pištolje i eksploziv: Pravi arsenal otkriven u Pljevljima

Uhapšenima je određen pritvor do 72 sata

  • 2
Eksploziv Ilustracija, Foto: MUP

Pljevaljska policija uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je večeras iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, policija je izvršila pretres stambenih, poslovnih, pomoćnih i objekata za rentiranje koji se nalaze na porodičnim imanju koje koriste Đ. K. (46), S. K. (49) i M. J. (50).

Pronađeno je šest pušaka, revolver, pištolj, 239 komada municije različite vrste i kalibra, oko 5,5 kilograma eksploziva, pet kapisli i dva sporogoreća štapina, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava je podneta protiv Đ. K. i S. K, a posle saslušanja kod nadležnog tužioca, određeno im je zadržavanje do 72 sata.

Podgorički mediji objavili su ranije danas da je veća količina eksploziva, oružja i municije pronađena pretresom i u kampu Kljajevića luka na Ðurđevića Tari, udaljenom oko 30 kilometra od Pljevalja.

Video: Zaplenjeno oružje uhapšenog iz okoline Malog Zvornika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA