Nove projekcije izbora u Crnoj Gori: DPS-u 29 mandata, "Za budućnost Crne Gore" 28

CeMI je objavio prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora

  • 20
Izbori, Crna Gora Foto: Tanjug/AP

U Crnoj Gori su danas održani parlamentarni izbori, a prvi rezultati polako pristižu. Izbornu noć u Crnoj Gori pratite u posebnoj vesti, klikom na OVAJ LINK.

CeMI je objavio prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora, koje, na 81,9 obrađenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" može da računa na 28 mandata, "Mir je naša nacija" na 10 mandata, "Crno na bijelo" na četiri. Po tri mandata Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, po dva SDP i Albanska lista, i jedan AK Jednoglasno, pišu Vijesti.

Na osnovu 82,1 odsto uzorka, llista "DPS - Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović" ima 34,9 odsto, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,7 odsto.

Koalicija "Mir je naša nacija" ima 12.4 odsto, "Crno na bijelo" 5.1 odsto, Bošnjačka stranka 4.5 odsto, Socijaldemokrate 4.3, SDP - Jaka Crna Gora tri odsto, Albanska koalicija Jednoglasno 1.2 odsto, Albanska lista 1.5 odsto, HGI 0.2 odsto, a HRS 0,1 odsto.

Centar za demokratsku tranziciju ranije je saopštio da je biračko pravo ostvarilo 75,9 upisanih birača.

Glasači su na 1.217 biračkih mesta glasali za jednu od 11 izbornih lista.

Pravo glasa na današnjim izborima imalo je 540.026 građana.

Na prvom mestu na glasačkom listiću bila je izborna lista „Socijaldemokrate-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosljedno“, na drugom „Bošnjačka stranka. Ispravno-Rafet Husović“, trećem „HGI. Svim srcem za Crnu Goru“, na četvrtom „SDP-Jaka Crna Gora“, a na petom Hrvatska reformska stranka Crne Gore. Platforma „Crno na bijelo“ je bila na šestom mestu, Albanska koalicija „Jednoglasno DP, DUA i DSCG“ na sedmom, „Odlučno za Crnu Goru! DPS- Milo Đukanović“ na osmom, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ na devetom, „Albanska lista Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj“ na desetom, a koalicija „Mir je naša nacija“ na poslednjem, 11. mestu.

U posebnoj vesti, klikom na OVAJ link, možete da ispratite kako je tekao izborni dan u Crnoj Gori i da pročitate više od 300 komentara naših građana i da se uključite u diskusiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko85

    30. avgust 2020 | 21:59

    Stvari se polako menjaju u Crnoj Gori, drži se Milo, ali neće još dugo.

  • Mirjana

    30. avgust 2020 | 23:10

    Zivela slobodna Crna Gora!

  • Tanja

    30. avgust 2020 | 22:42

    Srbija ce se makismalno zalagati za prava i interese srpskog naroda u Crnoj Gori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA