≫ 

Haški forenzičar preuzeo slučaj Lane Bijedić, pominje se mogućnost samoubistva

I dalje nije rasvetljeno kako je Lana stradala

  • 2
Lana Bijedić Foto: Facebook

Nakon što su stručnjaci  iz BiH došli do zida u istrazi, rasvetljavanje slučaja Lane Bijedić iz Mostara preuzeo je Džon Klark, forenzički veštak za patologiju Univerziteta u Glasgovu.

Izvor iz policije Zapadnohercegovačkog kantona kaže za Klix  kako su svi nalazi i dokazni materijali prevedeni na engleski jezik i da će svetski stručnjak uskoro doneti svoj stručni nalaz i konačno rasvetliti slučaj smrti mlade Mostarke koji je potresao čitav region.

- Na osnovu nalaza koje je video, Klark je odmah kazao da se radi o samoubistvu, a ne o svirepom ubistvu kojim se Tužilaštvo ZHK vodilo tokom istrage na osnovu obdukcionog nalaza koji su imali nakon tragičnog događaja - kaže izvor iz policije.

Da se ponovno pregledaju dokazni materijali u ovom slučaju potvrdio je i sam tužilac Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić, koji priznaje da je ovo jedan od najkomplikovanijih slučajeva istrage.

Obdukcija pokazivala da se radi o ubistvu

Podseća da su obdukcioni nalazi nakon tragične smrti mlade Mostarke ukazivali na to da se radi o ubistvu, čime se i Tužilaštvo vodilo tokom čitave istrage. Ali nalaz se doveo u sumnju na osnovu brojnih dokaznih materijala i izjava svedoka.

Da je ceo slučaj od početka istrage išao u pogrešnom smeru smatra i ribar koji je kobne nedelje 6. oktobra prošle godine pronašao telo Lane Bijedić u reci Sudenčici ispod vijadukta autoputa A1 koji vodi prema Bijači.

On tvrdi da je od pronalaska tela mrtve devojke proživeo pakao i neviđenu sramotu koju su mu pričinili istražni organi.

Čovek koji je pronašao proživeo pakao

– Veće neugodnosti nisam doživeo u životu. Ispitivanja, pretresanje kuća, praktično sam ja ispao osumnjičen, jer sam je slučajno naišao kad sam išao da lovim ribu i prijavio policiji pronalazak tela – kaže ribar.

Pričajući o teškim trenucima koji su stigmatizovali njegovu porodicu kaže kako je njegova kuća u izgradnji u blizini mesta nesreće, te da su policajaci poput kauboja dočekali njegovog sina, da su im uzimani brisevi, i da su na kraju krajeva još oni bili osumnjičeni.

U rekonstrukciji njenog kretanja, koja je urađena u prvoj sedmici od ubistva, utvrđeno je da se devojka autobusom zaputila do Čapljine, odakle je sa stanice pešačila kilometrima sve do naselja Trebižat, gde joj se gubi trag. Kasnije je utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci koji vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njeno telo nađeno.

Snimila ju je i nadzorna kamera, a dodatno je utvrđeno da je mesto na kojem je njeno telo pronađeno snimljeno i na njenom mobilnom aparatu uoči događaja.

Lana Bijedić iz Mostara je kobne nedelje 6. oktobra 2019. godine trebalo da otputuje u Sarajevo gde je upisala fakultet. Desetog oktobra je sahranjena u Beogradu.

Video: Jezivo ubistvo u nelegalnoj zgradi u Belim vodama: Muškarac uboden u vrat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljanaaa

    30. avgust 2020 | 22:47

    tako se radi kad se zeli resiti slucaj a ne kao kod jelene marjanovic, uporno presipati iz supljeg u prazno ☹️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA