≫ 

Đukanović: DPS ostaje najjača partija u Crnoj Gori, imamo 30 mandata, sa partnerima 40

Đukanović prilikom obraćanja pristalicama poručio da rezultati govore da je DPS najjača partija i na ovim izborima.

  • 41

Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je da je rezultat te partije na nedeljnim parlamentarnim izborima oko 145.000 glasova, odnosno 30 mandata.

On re rekao da je prebrojano više od 90 odsto glasova i dodao da takav rezultat znači da je DPS najjača partija i na ovim izborima.

- Kako u pogledu osvojenih glasova, tako i u pogledu mandata. Još pristižu rezultati, teško je saopštiti potpune rezultate. Sa tradicionalnim partnerima za sada imamo 40 mandata, borba za većinu u parlamentu još traje, a nakon toga sačekaćemo rezultate Državne izborne komisije (DIK) - rekao je Đukanović.

Đukanović je čestitao svim učesnicima izbora na ostvarenom rezultatu.

- Mnogi politički subjekti su na ovim izborima ostvarili jedan rezultat koji je vredan poštovanja. Ostvarili su nove prodore na crnogorskoj političkoj sceni i kod biračkoj tela i to DPS uvek poštuje i pozdravlja - rekao je Đukanović.

Lider DPS-a je rekao da će se sačekati zvanični rezultati Državne izborne komisije.

- DPS je tokom svog ukupnog postojanja na političkoj sceni izgradila profil građanske partije, koja se bori za multietničko društvo i evropski sistem vrednosti. Mislimo da smo tokom prethodnih godina napravili iskorak, da je Crna Gora postala svetionik na Zapadnom Balkanu i nadam se da će tako ostati i da će Crna Gora ostati stabilna država - poručio je Đukanović prilikom obraćanja.

DPS je, kako je rekao, u stanju da prizna rezultat koji je drugačiji od njenog očekivanja.

- Upravo to želim da ponovim u naše ime i sa ovog mesta da veoma respektujemo rezultate koje su ostvarili svi politički subjekti - kazao je lider DPS-a.

Đukanović je dodao i da će DPS "i dalje igrati ulogu promotera evropskog sistema vrednosti".

- Još jednom veliko hvala. Mislim da je DPS u čitavom prethodnom periodu ostvarila istorijske rezultate za crnogorsko društvo, poput obnove nezavisnosti, evropeizacije crnogorskog društva - rekao je Đukanović.

Podsetimo, u Crnoj Gori su u nedelju održani parlamentarni izbori na kojima je učestvovalo 11 lista. U posebnoj vesti ispratite kako je tekao izborni dan i rezultate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    31. avgust 2020 | 00:15

    Doslo je vreme da sidjes sa vlasti!

  • Petar I.

    31. avgust 2020 | 08:12

    Komunjara stara neće da prizna poraz. Većina je glasala protiv tvoje politike pa ti pričaj šta hoćeš. Sad lepo podnesi ostavku i raspiši predsedničke izbore.

  • R9

    31. avgust 2020 | 08:45

    I uz sve one malverzacije, izdavanja licnih karata, uvoz Siptara... Uz sve to, nema vecinu. Sta bi bilo da nije krao? Nebi ni presao cenzus...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA