≫ 

Izbori u Crnoj Gori u slikama: Ko je glasao i kako su građani čekali rezultate?

* Na izborima zabeležena rekordna izlaznost * Glasalo više od 400.000 ljudi

  • 5
Duško Marković, Milo Đukanović, Amfilohije,  Crna Gora izbori 2020. Montenegro Election Foto: Tanjug/AP/Risto Božović, Zoran Mirković, Vlada Crne Gore/Saša Matić

Dan nakon održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori sumiraju se utisci i čekaju konačni rezultati Državne izborne komisije.

Prema poslednjim informacijama, na osnovu 98.68 odsto prebrojanih glasova DPS je osvojio 35,14 odsto, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,53 odsto.

Zabeležan je rekordna izlasnost, veća od 75 odsto. Na birališta se u nedelju slilo više od 400.000 građana. Zbog epidemije korona virusa svi su na biračka mesta dolazili sa maskama, a pojedinci su "oteli šou" nesvakidašnjim odabirom zaštitne opreme i odeće.

Najveću pažnju na biralištima su, kao i uvek, privukli političari. Lider DPS i predsednik Crne Gore Milo Đukanović je na glasanje došao u pratnji supruge.

Dok su se čekali izborni rezultati u pojedinim gradovima Crne Gore, građani su izašli na ulice. Tako je u Beranama sinoć odjekivalo "Oj Kosovo, Kosovo", a nakon ponoći, građani su se okupili i u Podgorici.

I u Srbiji su brojni građani na ulicama čekali rezultati izbora u Crnoj Gori. U mnogim gradovima čule su se sirene i vijorile su se zastave.

Video: Đukanović: DPS ostaje najjača partija u Crnoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    31. avgust 2020 | 11:19

    Volim što si izgubio izbore Đukanoviću! Neće ti više pasti na pamet da pominješ velikosrpsku ideologiju...

  • Jelena Cg

    31. avgust 2020 | 11:47

    Glasali smo svi!!! Ovo što je preko upisano to su Mikijevi fantomski glasači. Ovog puta je dobro pobijedilo!!!

  • Dany

    31. avgust 2020 | 11:42

    Ne znam šta je sa narodom po ovim društvenim mrežama, slave neke pobede? Prvi ja želim da ode ovaj nesretnik, ali rezultati govore drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA