Objavljene plate direktora javnih ustanova u ovih 5 gradova u Republici Srpskoj

Do podataka su došli upućivanjem zahteva javnim ustanovama

  • 0
100 evra, pare, evri Ilustracija, Foto: Shutterstock

Transparensi Internešnal BiH (TI BiH) objavio je koliki su budžeti javnih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Kako navodi “Trebinje.com”, sve informacije do kojih je TI BiH došao prikupljeni su putem zahteva koji su upućeni javnim ustanovama. Ova organizacija otkriva koliko zarađuju direktori pojedinih javnih ustanova u istočnoj Hercegovini, odnosno kolike su nadoknade za članove nadzornih i upravnih odbora.

Trebinje

U bazı podataka koju je objavio TI BiH navodi se kako direktor “Bazena Trebinje” Zoran Čučković zarađuje mesečno 801 evro. Članovi Upravnog odbora ne dobijaju novčanu nadoknadu, a ustanova broji 12 radnika.

Manojlo Ćuk, direktor trebinjskog “Centra za informisanje i obrazovanje” ima mesečnu platu od 834 evra, a članovi UO nisu plaćeni. U Centru je zaposleno 36 radnika.

Direktor Centra za socijalni rad u Trebinju Aleksandar Koprivica prima platu od 824 evra, a članovi UO nemaju naknade. Centar zapošljava 33 radnika.

Dejan Mirković, koji je na čelu trebinjskog Doma mladih, prima platu od 719 evra, U toj ustanovi radi 26 radnika, a članovi UO nisu plaćeni za tu funkciju.

U Studentskom centru Trebinje zaposleno je 16 radnika, a plata direktora Vladimira Dabića iznosi 803 evra. Članovi UO nemaju naknadu.

Direktor “Trebinje sporta” Milan Janković mesečno prima 720 evra. U ustanovi radi 17 radnika. a članovi UO ne dobijaju novčanu nadoknadu.

Nevesinje

Plata v.d. direktora “Centra za informisanje i kulturu Nevesinje” Dragomira Grahovca je 524 evra, a članovima UO za svoj rad pripada zarada od 25 evra. U ovoj instituciji zaposleno je devet radnika.

Goran Ivković, direktor nevesinjskog Centra za socijalni rad, ima platu od 770 evra, a članovi UO dobijaju naknadu od 50 evra. U Centru je zaposleno 10 radnika.

100 evra, pare, evri Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turistička organizacija opštine Nevesinje zapošljava četiri radnika, a direktor Miroslav Marić prima platu od 531 evra. Članovi UO rade bez novčane nadoknade.

Bileća

Plata direktorke Centra za socijalni rad u Bileći Branke Radmilović je 753 evra. Članovi UO dobijaju 10 evra, a ova ustanovi broji 12 radnika.

Vaso Radovanović, koji je direktor vrtića “Budućnost” u Bileći, prima platu od 668 evra. U ustanovi radi 15 osoba, a članovi UO obavljaju svoju funkciju bez naknade.

Kulturno-sportski centar Bileća ima 26 radnika, direktorka Vanja Vuković prima platu od 479 evra, a članovi UO naknadu od 10 evra.

U Narodnoj biblioteci “Vladimir Gaćinović” u Bileći zaposleno je pet radnika, a direktorka Irena Dunđer ima platu od 698 evra. Članovi UO rade bez nadoknade.

Nikola Bajović, koji je na čelu Turističke organizacije (TO) opštine Bileća prima 536 evra, dok članovi UO imaju naknadu od 10 evra. U TO opštine Bileća zaposleno je 12 radnika.

Gacko

Direktor Centra za socijalni rad u Gacku Ranko Mastilović prima 766 evra mesečno, a članovi UO imaju naknadu od 51 evra. Ustanova broji 13 radnika.

Kulturno-sportski centar Gacko ima 27 radnika, a direktorka Anđelka Boljanović platu od 726 evra. Članovi UO primaju naknadu od 50 evra.

100 evra, pare, evri, banka, šalter Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Radio Gacku radi osam radnika, a plata direktorke Bosiljke Glušac iznosi 798 evra. Članovi UO primaju naknadu od 50 evra.

Ljubinje

Prema podacima dostupnim u bazi podataka TI BiH, plata direktorke Centra za socijalni rad u Ljubinju Radmile Rudan, koji ima tri zaposlena radnika, iznosi 486 evra. Članovi UO rade bez finansijske nadoknade.

Direktorka Narodne biblioteke Ljubinje Vasiljka Krulj ima platu od 723 evra. Članovi UO rade bez plate, a ustanova zapošljava sedam ljudi.

Podaci nepotpuni

U 432 zavoda, agencije, instituta, službe, fonda i druge javne ustanove širom Bosne i Hercegovine zaposleno je 18.435 osoba koji raspolažu sa 869.196.198 evra godišnje, a najveći iznosi troše se upravo na plate zaposlenih, navode u TI BiH.

Ovaj portal ističe da podaci navodno nisu kompletni jer, prema njihovim rečima, 133 ustanove nisu dostavile neke od traženih informacija koje uključuju broj zaposlenih, iznos budžeta, sastav i primanja uprave i nadzornih odbora.

Iz TI napominju da se radi o preliminarnim podacima i da su brojne ustanove odbile da objave plate direktora, pozivajući se Zakon o zaštiti ličnih podataka.

Video: Bosanci nudili 500 evra ako neko pogodi ko je šuster

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA