≫ 

Izdata poternica za Branimirom, osumnjičenim za ubistvo: I Srbija na oprezu

Još uvek nije poznato da li je begunac Branimir Čaleta imao pomagača tokom bekstva

  • 4
Branimir Caleta Foto: Interpol

Za pritvorenikom Branimirom Čaletom, osumnjičenim za ubistvo trudne devojke Ukrajinke, osim policije, trenutno tragaju i policajci u civilu kojima pomažu svi raspoloživi psi, piše Dalmacija danas.

U zavisnosti od dojava građana, u Splitu se pretražuju blokovi zgrada, a policija se nalazi i na svim izlazima iz grada i na putevima koji vode u okolne gradove i opštine.

Zbog opasnosti od bega izvan granica Hrvatske, odmah je izdata poternica i upozorenje graničnim stanicama sa Bosnom i Hercegovinom i ostalim zemljama u okruženju. Još nije poznato da li je Čaleta imao pomagača pri ovom neverovatnom begu.

Branimir Caleta Foto: Interpol

Čaleta je policajcima pobegao kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebalo da bude vraćen u zatvor. Da bi ga sprečili u bekstvu, policajci su zapucali u vazduh, ali je on ipak pobegao.

- Muškarac je odeven u majicu kratkih rukava na plavo-bele pruge, džins pantalone i patike. Visok je oko 180 centimetara i slabije je telesne građe. Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca da odmah obaveste policiju na 192 - saopštili su iz policije.

Optužen za ubistvo devojke u poodmakloj trudnoći

Branimir Čaleta optužen je da je pre šest godina u hostelu u Ukrajini ubio trudnu Ukrajinku s kojom je bio u ljubavnoj vezi. On je nakon ubistva preko Slovačke pobegao u Hrvatsku, gde je sve do početka jula prošle godine bio slobodan jer Hrvatska ne izručuje svoje državljane zemljama koje nisu članice EU, a uhapšen je tek nakon što je iz Ukrajine stigla molba za ustupanje krivičnog progona.

Video: Racija u Makedoniji: Sprečen teror, pronađen eksploziv i zastave Islamske države

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    2. septembar 2020 | 19:49

    Lik je 84 godisti i ima 29 godina. Bravo za ljude koji su to ispisali.

  • Dejan

    2. septembar 2020 | 19:13

    Verovatno da je otiso u montenegro brodicem.

  • Dule

    2. septembar 2020 | 20:53

    Logicno je da je to stara poternica, ako je proslo 6+ godina od njegovog dela i poternice sve se uklapa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA