≫ 

Petrina ispovest o čuvenom psihijatru: Skine se go, i ja se skinem gola, onda kreće metoda diranja

Psihijatar pipao pacijentkinje na terapiji: "Tražio da proba koliko sam vlažna"

  • 3
Žena, devojka, depresija, tuga, nasilje nad ženama, ženom Foto ilustracija: Shutterstock

Bivše pacijentkinje varaždinskog psihijatra u emisiji "Provjereno" optužile su ga za zlostavljanje i opisale su traumu koju su doživele tokom terapije, a on, uprkos prijavama komori, još uvek ima dozvolu za rad.

Nakon što bi pridobio njihovo poverenje, u sobi pod ključem, navodno, započinjao bi sa sledećim terapeutskim metodama - tražio im da se skinu, dirao ih ili tražio da one diraju njega. Pozivao se na Frojda i objašnjavao važnost seksualnog odnosa za lečenje.

Došle su kod njega po pomoć, a on ih je seksualno napastovao - ovako bivše pacijentkinje, od kojih jedna tada maloletna, opisuju traumu koju su doživele tokom terapije kod uglednog varaždinskog psihijatra, prenosi Index.hr.

"Pitao me može li da proba koliko sam vlažna"

- Otprilike svaka dva meseca sam dolazila na kontrolu. Nakon koje godine počeo mi je govoriti svakakve stvari. Jedne se dobro sećam jer je rekao "da se sigurno še**m na svakom uglu". Da bi to eskaliralo koja dva dolaska kasnije, kad me pitao da li može da proba koliko sam vlažna - ispričala je jedna od bivših pacijentkinja za Provjereno.

- To je devojka koja je došla kod njega zbog duboke, snažne anksioznosti... Objasnio je da ona ima pojačanu laktaciju iz grudi i počeo je pri svakom njenom dolasku dirati grudi i to je trajalo nekih pet, šest meseci, da bi na kraju predložio direktni seksualni odnos, dirao je po vagini - ispričao je Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog kod kojeg je devojka naknadno potražila pomoć.

- On je vrlo lukavo manipulisao devojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba. On je, de facto, seksualni predator - rekao je on.

Ovo nije izolovan slučaj.

Svoju priču za "Provjereno" je ispričala i Petra Milković, tadašnja studentkinja klavira na zagrebačkoj Akademiji koja je na lečenje došla zbog depresije.

- On bi se skinuo, zatražio bi od mene da se skinem i onda bi započele te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja, spajanja... Stalno je upotrebljavao Frojda i da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe - ispričala je.

Sa psihijatrom se, tvrdi, tokom vremena zbližila te je, nakon što joj je postavio ultimatum, zbog njega čak i prekinula tadašnju vezu.

Uprkos prijavama Komori, psihijatar još uvek ima dozvolu za rad.

Video: Traži se manijak koji je pokušao da siluje šestogodišnju devojčicu: Ovo je snimak napada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. septembar 2020 | 12:37

    Нека дођу код Милисава, да сви проблеми прођу...

  • V8

    3. septembar 2020 | 12:38

    Pa opet idite kod njega..

  • Gorann

    3. septembar 2020 | 13:00

    Ma kakva lekarska komora, to je posao za TT !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA