≫ 

Nastavnik bez maske u školi u Modriči: Ubeđivanje trajalo satima, na kraju udaljen sa nastave

– Pozvao sam ga i opomenuo da sledeći dan ne može da prisustvuje nastavi bez maske, sutra dobijem opet informaciju da nije imao masku - kaže direktor škole Zlatko Lazić

  • 5
POČETAK ŠKOLE, škola, đaci, učenici Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Slaviša Spasojević, nastavnik područnog odeljenja OŠ "Sveti Sava" u Modriči, kategorički je odbio da nosi masku tokom nastave. 

Direktor OŠ "Sveti Sava" Modriča, Zlatko Lazić, kaže da je prvi dan škole dobio informaciju da je nastavnik Slaviša Spasojević, u područnoj školi, bio na poslu bez maske.

Pozvao sam ga i opomenuo da sledeći dan ne može prisustvovati nastavi bez maske. Sutra dobijem opet informaciju da nije imao masku. Onda ga pozovem kod sebe, pa smo se oko dva i po sata ubeđivali. On, jednostavno, ne želi da poštuje te propise, koji su nama obaveza. Treći dan sam ga udaljio s nastave – naglašava Lazić.

Ministarstvo prosvete i kulture RS potvrdilo je da ovaj nastavnik odbija da nosi zaštitnu masku, a rukovodstvo škole pozvali su da utvrdi njegovu odgovornost i povredu radne obaveze.

– Nošenje zaštitnih maski učenika i svih zaposlenih u školama jedna je od preventivnih mera zaštite i očuvanja njihovog zdravlja, u skladu s preporukama Ministarstva zdravlja RS. Vlada je obavezala direktore škola da sprovode sve mere bezbednosti – kažu za Srpskainfo u ovom ministarstvu.

Zanimljivo je da je Spasojević danas, tokom ranog prepodneva, na Fejsbuk okačio status, kojim se implicira da su tenzije popustile.

Ministarstvo je još jednom apelovalo da se građani pridržavaju svih preventivnih epidemioloških mera, s ciljem zaštite i očuvanja zdravlja učenika i svih zaposlenih u školama, bezbednog boravka u školi i nesmetanog odvijanja nastavnog procesa.

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije, Miroslav Popržen, kaže da je prijatno iznenađen reakcijom i dece i roditelja, i time koliko se mere poštuju, a da odstupanja treba kažnjavati, jer se ne radi samo o zdravlju ili volji pojedinca.

U našoj školi i aktivu nismo imali nijedan problem u sprovođenju mera. Čak su i deca neverovatno samosvesna. S druge strane, nošenje maske tokom posla je obaveza. Kršenje ove mere može biti svrstano pod težu povredu radne discipline i da se vodi disciplinski postupak. To je isto kao kada ugrožavate bezbednost drugih. Sporni su pojedinci koji odskaču i kojih uvek ima, ali po meni, to treba kažnjavati strogo. Posebno one koji imaju sumnju na zarazu, a dolaze među decu – poručuje Popržen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    4. septembar 2020 | 19:35

    Misli da je pametan...treba da malo odraste pa će videti koliko je bio gl..

  • Nastavnik

    4. septembar 2020 | 19:35

    I ja radim bez maske pa sta ima tu cudno

  • Ja

    4. septembar 2020 | 21:31

    Ne znam cemu sluze maske u skoli jer deca i roditelji se druze po parkovima,kaficima...Sve puno a maske ni za lek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA