Ubice Kožara i Hadžića 10 dana pre likvidacije stigle u Grčku, do vile došle na skuterima

Kožar i Hadžić ubijeni su krajem jula na Krfu, ispred luksuzne vile u zabačenom delu ostrva u trenutku kada su automobilom ulazili u garažu

  • 0
Kozur, kozar, alan

Foto: Youtube/ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ , vijesti.me/Savo Prelević

U likvidaciji Alana Kožara iz Bara i Damira Hadžića iz Užica, koji su ubijeni u Grčkoj, učestvovalo je čak osam osoba, a na njih je pucano iz četiri različita oružje, objavili su grčki mediji. Grčka policija je u jednoj od morskih uvala na Krfu pronašla dva zapaljena skutera, a došla je i u posed video snimka na kome se jasno vide počinioci.

Ubice Kožara i Hadžića u Grčku su doputovali 10 dana pre brutalnog ubistva, a pobegli su brodom koji su iznajmili u Sivoti dan pre likvidacija.

- Počinioci su u žrtve pucali iz četiri oružja sa izuzetno male udaljenosti. Istražitelji su došli u posed video snimka na kojima se jasno vide njihova lica. Grčka policija aktivno sarađuje sa srpskom policijom radi rasvetljavanja ovog zločina - kazao je policijski zvaničnik, prenose grčki mediji.

Kožar i Hadžić ubijeni su krajem jula na Krfu, ispred luksuzne vile u zabačenom delu ostrva u trenutku kada su automobilom ulazili u garažu.

Utvrđeno je da su kod sebe imali falsifikovane putne isprave Slovenije, te da su sa njima prethodno boravili u Turskoj, tako da se ne isključuje mogućnost da su upravo tamo i locirani, a zatim praćeni do tajnog skrovišta na Krfu.

Kod njih je pronađeno oružje a u vili municija. Motiv surovih likvidacija traži se u ratu kavačkog i škaljarskog klana koji godinama besni u Srbiji i Crnoj Gori.

Damir Hadžić, Alan Kožar

Foto: Printscreen/Youtube/ ionian channel

Grčka policija je u jednoj od morskih uvala na Krfu pronašla i dva zapaljena skutera. Prema prvim nalazima, dvojica egzekutora i njihovi saučesnici su se ovim motorima dovezli do vile, gde su napravili "sačekušu" budućim žrtvama.

Posle zločina odvezli su se do obale, gde su vatrom pokušali da uklone svaki trag. Ipak, istražitelji iz Atine ostatke su poslali na analizu i veštačenje kako bi se pronašao bilo kakav trag, koji bi mogao da ukaže na počinioce.

Pored dvojice direktnih pucača i isto toliko njihovih saučesnika, koji su upravljali skuterom, policija sumnja da je još najmanje toliko ljudi učestvovalo u organizaciji i logistici oružanog napada na "škaljarce". Kožar i Hadžić, kako se pretpostavlja, mislili su da su sigurni na ovom grčkom ostrvu, ali ubice su ih ipak pronašle.

Postoje jake indicije da je egzekutore do žrtava doveo S.L. iz Podgorice, koji je sa Kožarom često bio u kontaktu. Navodno, biološki dokaz koji pripada S. L. pronađen je u vili i od tog dana gubi mu se svaki trag. Ne javlja se ni porodici, a podzemlje u regionu bruji kako je S. L. ubijen i zakopan odmah posle likvidacije na Krfu.

Inače, isti Podgoričan dovodi se u vezu i sa egzekucijom navodnog vođe "škaljaraca" Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara ove godine. Navodno, i u ovoj likvidaciji bio je "tiper" i održavao je kontakte sa Stamatovićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA