≫ 

Muž porodio suprugu kod kuće jer ne veruje lekarima: Centar za socijalni rad Slavonije im uzeo bebu

* Centar za socijalni rad oduzeo je tek rođeno dete roditeljima u Slavoniji * Roditelji nisu hteli da odvedu bebu lekarima jer im ne veruju nego se leče alternativnim metodama

  • 8
beba, novorođenče Foto: Pixabay.com

Muž i žena iz Slavonije ostali bez svoje bebe, nakon što se saznalo da je dete na svet stiglo kod kuće jer "roditelji ne veruju lekarima" i hoće da ga "alternativno leče".

Za sve se saznalo kada su roditelji doveli bebu u bolnicu i molili da im izdaju potvrdu na osnovu koje bi dete mogli da upišu u matičnu knjigu rođenih. Prethodno su pokušali da dete prijave u Kancelariji državne uprave, gde to nisu mogli da urade jer nisu imali potvrdu iz bolnice da je dete rođeno kod njih.

Problem se pojavio kada su u razgovoru s njima lekari saznali da dete uopše nije rođeno u bolnici i da je rođeno pre samo desetak dana, prenosi Večernji list.

Navodno je dete rođeno u porodičnoj kući, a suprug je sam porodio suprugu. On je prerezao i podvezao pupčanu vrpcu pa čak i izvadio posteljicu. Danima posle dete i majka bili su u kući bez lekarske pomoći. I ova poseta bolnici nije bila radi pregleda deteta ili majke, nego samo kako bi se ime deteta moglo upisati u matičnu knjigu rođenih.

Navodno roditelji ne veruju lekarima i lekovima, nego se leče alternativnim metodama. Oni su rekli lekarima kako će u slučaju bolesti dete lečiti alternativnim metodama i da ga neće voditi u bolnicu.

Zbog toga je sa slučajem upoznat i Centar za socijalni rad koji je žurno, dva dana posle, uz asistenciju policije, od roditelja privremeno oduzeo dete i zbrinuo ga na sigurno.

Video: Ovako je 40-godišnjakinja otela bebu iz porodilišta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    8. septembar 2020 | 07:31

    Kakve veze ima gde se dete rodilo? I u autu se desavalo pa upisu dete a da be pisem u proslo ti gde su deca radjana. Ovi sto su oduzeli su ludaci.

  • Др

    8. septembar 2020 | 06:40

    Да се ово десило у Србији, избио би протест против власти!?

  • Pravednik

    8. septembar 2020 | 07:09

    Mogla je da se porodi u bolnici, ali kapiram i zašto nije htela. Ali, na žalost, sada će napuniti bebca svime od čega su ga hteli sačuvati, tako da im sve ispade za džaba....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA