Korona joj ubila supruga i dva sina: "Nismo majci stigli da kažemo za prvog sina, a umro je i drugi"

Tragedija porodice Duraković iz Bugojna

  • 5
preminuli od korona virusa, leš, mrtvo telo, covid Majci još nisu smogli snage ni da kažu da je ostala i bez drugog sina Foto: Shutterstock

Gospođa Duraković iz Bugojna u samo osam dana izgubila je dva sina i supruga od korona virusa, pošasti koja je i nju umalo odnela.

Prvo su u razmaku od tri dana od posledica korona virusa preminuli suprug Hajrudin (66) i sin Adis (42) Duraković, a juče ujutro preminuo je i mlađi sin Haris (41), koji je takođe bio zaražen virusom.

- Nismo majci rekli ni za prvog sina, a umro je i Haris. Ovo je nemoguće izdržati - ispričao je za Avaz Kemal Duraković, brat i stric preminulih.

Dok su sahranjivali najstarijeg brata Adisa, s koronom se u sarajevskoj bolnici borio mlađi brat Haris.

Na koronu je bio pozitivan i najmlađi sin Džemal. On je, kako je pre nekoliko dana na Facebooku objavio njegov stric, prebrodio krizu i koronu te je iz bolnice pušten u kućnu izolaciju.

Majka i supruga nesrećnih Durakovića takođe se borila s koronom, ali ju je prebolela. Velika rana joj nije ostala na plućima već na srcu. Počevši od 31. avgusta, u samo osam dana izgubila je dva sina i supruga.

- Za njenog supruga Hajru smogli smo snage da joj kažemo da je umro. Jutros je zovem da vidim je li dobila limunadu, kaže da jeste i da se lepo osvežila, a onda me pita: 'Kemo, kako su mi deca?' Slagao sam. Ko će majci reći da joj nema sina prvenca Adisa, ko će majci reći da je Haris na granici života i smrti. Ko i na koji način? - napisao je brat i stric preminulih.

Kemo je jutros došao u kafić gde je uvek pio kafu s bratom. Naručio je dve kave, ali Hajrudina nema...

- Nema moga Hajre na kafu... A nema ni njegovih i mojih očiju da nas razveseljavaju i 'provociraju' - napisao je Kemo Duraković.

Danas je u Bugojnu proglašen dan žalosti a biće klanjana i dženaza juče preminulom Harisu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA