≫ 

Kako je zavidna pošiljka heroina krenula sa Kosova, preko Crne Gore ka Evropi: Sve je počelo sa 500€

Krijumčar tvrdi da je sve počelo tako što je morao da "prebije dug"

  • 5
heroin 29. januar gradina Foto: Uprava carina

Državljanin Severne Makedonije Arben Aliu (29), priznao je da je da je 23. februara, na putu prema Italiji, sa Kosova u Crnu Goru uneo oko 11 kilograma heroina, ali tvrdi da nije znao da se radi o drogi.

To je kazao juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim odgovara zbog krivičnog dela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pišu Vijesti.

Aliu je iskaz pred sudom dao u prisutvu sudskog tumača za albanski jezik Živka Senića. Optuženi je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali je objasnio da nije znao da prevozi drogu, odnosno da je pretpostavljao da je možda droga u automobilu.

Sve počelo sa dugom od 500 evra

Iako je rekao da je osoba, čiji identitet nije mogao da otkrije, njemu kazala da je upakovala “tablete” u automobil, kazao je da nije znao da je u automobilu napravljen bunker.

- Sve je počelo od jednog duga od 500 evra. Trebalo je da vraćam u pet rata, međutim to lice je počelo da me poziva telefonom i svakog ponedeljka da traži kamatu, pa je dug ubrzo narastao na 900 evra. Zbog svega sam kupio automobil od prijatelja na rate, i to lice ga je uzelo dok ne vratim dug - priča optuženi.

Objasnio je da je posle par dana dobio predlog da prebiju dug, tako što će autom poneti neke tablete do Italije.

Tvrdi da nije znao da je u automobilu sakrivena droga, ali priznaje da je naslućivao, jer nije video šta je tačno upakovano.

- Trebalo je da po dolasku u Italiju nakratko ostavim automobil licima koji bi mi se javila, dok budem boravio u hotelu - priča on.

Sa njim je, pojasnio je, otišla i njegova devojka, koja, tvrdi, nije imala pojma da nešto prevozi.

Aliu je istakao da je pristao na takvu ponudu, jer je to lice objasnilo da mu je zabranjeno da putuje po Evropi.

Identitet tog lica, međutim, iz straha što su u sudnici novinari, nije mogao da saopšti.

Aliu je rekao da nije osuđivan, a na pitanje Tužilaštva je objasnio da je u Italiju, Francusku, Tursku, Belgiju boravio po par dana, ali da nije ništa krijumčario, pojašnjavajući da je nekoliko meseci radio na Malti kao konobar.

U završnim rečima tužiteljka Milica Rmandić, istakla je da je optužnica dokazana svim izvedenim dokazima, dok je zastupnik optuženog, advokat Drago Konatar, zatražio blažu kaznu, imajući u vidu da je u pitanju mlad čovek, student, neoženjen i da je izrazio iskreno kajanje.

Aliu je kazao da se iskreno kaje i obećao da nikada više u životu neće počiniti slično delo.

Prema optužnici, Aliu je 23. februara, oko 1:40 časova, na graničnom prelazu Kula kod Rožaja, sa Kosova u Crnu Goru, radi dalje prodaje, uneo 11.083,71 gram heroina, upakovanog u 24 paketića.

Droga je bila sakrivena u specijalnom bunkeru napravljenom između zadnjih štop svetala.

Uprava policije ranije je saopštila da je, nakon višemesečnih zajedničkih aktivnosti sa policijom Republike Severne Makedonije na graničnom prelazu Kula, kod Rožaja, presekla kanal krijumčarenja heroina.

Presuda će biti izrečena u petak.

Video: Beogradska policija uhapsila trojicu mladića zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Агим

    11. septembar 2020 | 13:37

    И ово је као вест? Ово је свакодневница.

  • Cvrle

    11. septembar 2020 | 14:07

    Nebi trebalo da pisu ovakve vesti jer moze neko od mladje generacije da se prepadne i ode pravim putem !!!

  • Mihailović

    11. septembar 2020 | 14:54

    Da, sada je prvi put, uhvaćen...nema novaca da vrati dug, a u toliko država putovao,normalno prevozio drogu...i tužilaštvo mu veruje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA