≫ 

Kriminalna grupa osumnjičena da je kokain kupovala za pet hiljada evra, a prodavala za 40.000

Na čelu kriminalne grupe, prema stavu specijalnog tužilaštva su Nikica Todorović i Damjan Vukašinović, koji se nalazi u bekstvu

  • 1
Kokain, droga Foto ilustracija: Shutterstock

Pretres optužnice protiv kriminalne grupe odgovorne za krijumčarenje 840 kilograma kokaina iz Južne Amerike u portugalsku luku Porto u septembru prošle godine, zakazana je za 15. septembar, saopšteno je crnogorskom Danu iz Višeg suda.

Na čelu kriminalne grupe, prema stavu specijalnog tužilaštva su Nikica Todorović i Damjan Vukašinović, koji se nalazi u bekstvu. Todorović, Ranko Stojović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan Lolo Laković i Darko Giljača uhapšeni su 11. marta, a potom i sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu, dok se za Radojem Radulovićem, Damjanom Vukašinovićem, Marijom Lazović i Zarinom Karkeljom još uvek traga.

Dragana Prostran iz Podgorice puštena je krajem jula da se brani sa slobode. Ona je prethodno uhapšena u Nemačkoj pokrajini Hesen no međunarodnoj poternici koju je za njom raspisala kancelarija Interpola u Podgorici.

Ova grupa se tereti za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje narkotika. Todorović i Vukašinović su početkom marta 2018. godine, kako se osnovano sumnja, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji je plan bio da deluje na međunarodnom nivou, radi krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Iz Specijalnog tužilaštva su nakon hapšenja dela ove grupe saopštili da je kilogram kokaina kupovan za 5.000 do 6.000 eura a prodavao se za 30.000 do 40.000 evra.

Istražitelji optužbe, na račun ove grupe, dokaze temelje na informacijama prikupljenim u izviđaju, a posebno iz mera tajnog nadzora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Le le

    14. septembar 2020 | 13:32

    Pa bezobrazni neki momci kupovali jeftino a prodavali skuplje a porez ne platise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA