≫ 

Željko, osumnjičen za ubistvo supruge u Trogiru, nije se krio u Srbiji: Danas se pojavio na suđenju

Željka terete da je ubio svoju bivšu suprugu u avgustu pre dve godine

  • 0
Zakon, suđenje, čekić, ilustracija Foto: Pixabay

Željko Tukić (67) koji je optužen da je pre dve godine brutalno ubio svoju bivšu suprugu Asju Tukić u Trogiru, a za kojeg se pisalo da je nakon zločina došao da živi u Srbiji, pojavio se danas na suđenju.

- Nisam kriv, to mi smeštaju - kratko je izjavio niži, mršavi stariji muškarac s optuženičke klupe. Na stolicu iza sebe ostavio je kesu s nekim potrepštinama, odećom. A na pitanje sudije o promeni adrese, odgovorio je jednakim, tihim glasom: “Kaštel Gomilica ulica Franje Tuđmana, Dom za beskućnike”, javlja 24sata.hr

Tukić je ubijena u avgustu 2018. u Trogiru, a optužnica koju je protiv Željka Tukića podnelo splitsko Županijsko državno tužilaštvo ne odražava svu dramatičnost slučaja. Tereti se za ubistvo tada 61-godišnje Asje Tukić: “6. avgusta 2018. godine između 10.35 i 10.50 sati, znajući da je žrtva sama u stanu na trećem spratu, okrivljeni je zadao više ubodnih rana od kojih je žena preminula na mestu događaja, a okrivljeni je pobegao”.

U optužnici stoji opis povreda i njihova brojnost – najmanje četiri ubodne rane koje su oštetile gotovo sve unutrašnje organe nesrećne žene, od pluća, jetre, abdomena, do srca. Jednostavno, nije bilo šanse da preživi ovaj brutalni napad.

Slučaj koji je sve ostavio u šoku

U prvi mah istražitelji su bili zbunjeni zločinom, nakon prvog šoka kada su pronašli telo. Policiju je naime pozvao upravo Željko Tukić. Asja Tukić je tog dana otišla u Trogir da otprati jednu grupu turista, sredi stan koji je dobila u nasledstvo i iznajmljivala i da primi druge goste. Ali, kako se nije javljala ćerki, zabrinuta Sandra Tukić nazvala je oca Željka, koji je došao do stana i nakon “otkrića” pozvao policiju.

Nekoliko dana se intenzivno istraživao zločin, ispitani su svi turisti, pregledani snimci nadzornih kamera s obližnje autobuske stanice, obavljeno je telekomunikacijsko veštačenje mobilnih telefona svih potencijalnih osumnjičenih, u slučaj je “upala” i misica Fani Čapalija koja je, sasvim slučajno, pronašla krunski dokaz na plaži na Čiovu, patiku koju je nosio ubica (pronađen je otisak u lokvi krvi), da bi pet dana nakon zločina policija uhapsila upravo Željka Tukića.

U međuvremenu je žrtva sahranjena, a Željko Tukić je platio objavu na stranicama umrlica u Slobodnoj Dalmaciji. Ćerka je u tih nekoliko dana posumnjala u oca, što mu je i kazala, prekinuvši svaki kontakt, govorili su očevici tog razgovora.

Brojni svedoci u ovom slučaju uskoro će biti ispitani, jer se na današnjem ročištu nije puno toga saznalo. Tužilac i odbrana su se složili oko čitanja iskaza nekih svedoka (koji se neće pozivati na raspravu), dok se kod nekih drugih očekuje dugotrajno svedočenje.

Čini se da je optuženog posebno zanimao iskaz upravo bivše misice, jer se u jednom trenutku savetovao s advokatom pitajući ga što će biti s Fani Čapalijom.

- Bez brige, i ona će biti ispitana - umirio ga je advokat.

Kako se, danas je ispalo neosnovano, spekulisalo da je Željko Tukić pobegao iz Republike Hrvatske i da nema nameru da se vraća u domovinu (ima samo hrvatski pasoš), sudija je posebno upozorila optuženog da svaku promenu boravišta mora da prijavi sudu.

Inače, Željko je u pritvoru proveo dva meseca, ali je potom pušten na slobodu jer su prestali zakonski uslovi za njegovim zadržavanjem – nema opasnosti od bekstva niti drugih zakonom predviđenih okolnosti za određivanjem istražnog zatvora, smatraju na sudu.

Pitanje motiva je službeno ostalo nerazjašnjeno, iako se tokom istrage pojavila verzija o jednom od najčešćih motiva za krvne delikte, osim ljubomore – koristoljublje.

Međutim, ta priča – prema kojoj je Željko pomagao bivšoj supruzi oko turista ali nije bio zadovoljan svojim primanjima, a iako mu je Asja Tukić finansijski pomagala godinama, nedugo pre zločina planirala je da mu “otkaže” saradnju jer je postao nepodnošljiv – nije dovoljno potkrepljena dokazima.

Inače bi Željko Tukić bio optužen za teško ubistvo, zločin koji nosi puno višu sankciju, do 40 godina zatvora.

Video: Snimci sa lica mesta: S puškom čekao vozača u ovom parku, ubio ga, pa krenuo na suprugu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA