Granični policajac ostao bez posla: Rajo dobio otkaz zbog 20 evra mita

Otpušteni radnik primio mito da bi pustio putnike da pređu granicu iako nisu imali potrebna dokumenta

  • 4
Novac, evri Foto: Marko Jovanović

Granična policija BiH prekinula je radni odnos sa službenikom Rajom K. koji se sumnjiči da je 16. marta od tri osobe sa hrvatskim dokumentima, I. A., A. A. i F.F, primio mito u iznosu od 20 evra.

Kako je saopšteno iz Granične policije Rajo K. je prilikom kontrole pomenutim osobama rekao da ne mogu ući u BiH bez bh. dokumenata, te da moraju da plate kaznu od 300 KM (oko 150 evra) zbog neposedovanja putnih isprava BiH, ali ih je pustio da pređu granicu nakon primanja mita.

- Kada su gore navedene osobe, državljani Republike Hrvatske, tražili da im vrati dokumenta kako bi se vratili i otišli na drugi granični prelaz, na predlog policijskog službenika PGP-a Brčko Raje K. jedna od navedenih osoba u dokumenta od vozača stavila je 20 evra, koje je policijski službenik uzeo te im omogućio prelazak državne granice, pri čemu je postupao suprotno Zakonu o policijskim službenicima BiH - navodi se, između ostalog u saopštenju Granične policije BiH.

Video: Policija zaustavila automobil, a kad su otvorili gepek, iste sekunde palo je hapšenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA