Roditelji izvukli decu sa časa veronauke u Zagrebu: Ne žele da tamo prisilno sede tokom epidemija

U nameri da srede situaciju, roditelji su prvo pisali razrednom, pa onda i direktoru škole Milivoju Magerlu, ali od njega nisu dobili odgovor

  • 3
Polaganje, mala matura, škola Foto: Nikola Tomić

Roditelji učenika šestog razreda, koji ne pohađaju veronauku, u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ivana Meštrovića jutros su, u znak bunta, u međusobnom dogovoru izvukli decu iz škole tokom trajanja blok ćasa veronauke.

To je reakcija roditelja na to što im deca moraju prisilno sediti na veronauci koja je danas po rasporedu u toj osnovnoj školi četvrti školski čas, a deca nakon toga imaju još dva časa.

Majka jednog od učenika objasnila je za Telegram zašto su ona i drugi roditelji danas izvukli decu s veronauke.

- Sada smo to uradili iz bunta, kao gest. Ali nije poanta da mi trošimo svoje radno vreme i vodimo decu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju veronauku - rekla je Kristina Ercegović, mama jednog od šestaka koji ne pohađa veronauku. Dodala je kako su decu kasnije vratili u školu na peti i šesti čas.

Ercegović je ispričala kako u razredu njenoga sina četvrtina učenika od 28 ne ide na veronauku i da je ove školske godine pitanje veronauke usred rasporeda “rešeno” na stigmatizirajuć i diskriminišući način. Naime, prvog dana nastave učenici su od razrednog dobili uputstvo.

- Dobili su usmena uputstva da oni koji ga ne pohađaju, za vreme veronauke moraju da ostanu u razredu i da sednu u zadnji red i stave slušalice - prepričala je Telegramu mama Ercegović. Tokom prethodnih

godina, dodaje, deca su u školi bila zbrinuta ako je veronauka bila usred rasporeda.

- Otpratili bi ih u biblioteku, tamo su mogli da pišu domaći, prošetaju i nije bilo nikakvog problema. Oni moraju zbrinuti decu, a sada to neće zbog korone, koja im je izgovor za kršenje prava - govori mama.

Svejedno joj je, kaže, hoće li ih pustiti u biblioteku ili na igralište, “hoće li im organizovati etiku ili nešto tome slično, ali nije u redu da ih zadržavaju u prostoriji i kažu im da stave slušalice”.

U nameri da srede situaciju, roditelji su prvo pisali razrednom, pa onda i direktoru škole Milivoju Magerlu, ali od njega nisu dobili odgovor.

Roditelji širom Hrvatske naveli su da postoji ovaj problem, te da su deca primorana da ostaju u učionici iako ne slušaju veronauku.

Video: Apokaliptični san dece kojoj se smučila škola postao najgori korona košmar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. septembar 2020 | 20:58

    Doslo vreme samo da naucis da brojis,sabiras oduzimas,mnozis delis,i da citas i bezite dokle vas noge nose iz skole,jednostavno novi svetski poredak sto ja zovem tumba -lumba ima uticaj u sve grane i sisteme drustvenog zivota ne samo na balkanu nego i u evropi i sire

  • Partizan

    15. septembar 2020 | 20:39

    Bas sa veronauke?

  • SRPSKA MAJKA

    15. septembar 2020 | 23:01

    NISI SMELA TO DA RADIŠ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA