• 2

Žena iz BiH prebolela koronu, dok je bila u bolnici, preminuli joj muž i dva sina

, Telegraf

Emira Duraković je znala da joj je suprug preminuo još dok je bila u bolnici, ali za smrt sinova nije znala

  • 2
Korona bolnica pacijent Virus France

Foto: Tanjug/AP

Pre dva dana je iz bolnice u Bugojnu na kućno lečenje otpuštena Emira Duraković, majka Adisa i Harisa Durakovića i supruga Hajrudina koji su preminuli početkom septembra od posledica zaraze korona virusom.

Od korona virusa se i ona lečila u spomenutoj bolnici.

Emira Duraković je znala da joj je suprug preminuo još dok je bila u bolnici, ali za smrt sinova nije znala.

- Boli jutros kad sam nazvao nevestu da je pitam šta bi mogla jesti...Kad reče: 'Čudno mi što me ne zovete ni ti ni deca.' Pa rekoh: 'Dogovorili se tako u porodici da te ne opterećujemo, a i preporuka je doktora.' Šta reći majki, ne zna ni za jednog sina, ne zna ni za drugog. Za supruga smo joj rekli - ispričao je ranije za N1 Kemal Duraković, stric preminule braće i brat njihovog oca.

Vest o tome da su joj preminuli sinovi su joj rođaci odlučili reći po izlasku iz bolnice. Kako javlja N1, Emira je predosećala da je do toga došlo, a o svemu je progovorio i njen treći sin Džemal.

- Taman se spremao da joj kažem. Pre nego što ću ja nju upitati, ona je mene pitala je li istina da i njih dvojica nisu izdržala. Rekoh: 'Majka, od koga si saznala?' Kaže: 'Meni je dragi Bog rekao, imala sam predosećaj' - rekao je za N1 Džemal Duraković.

Porodica Emire Duraković je zahvalna medicinskom osoblju i lekarima na brizi za nju.

Džemal je rekao i kako s njima niko od nadležnih predstavnika lokalne vlasti nije kontaktirao, a napominje da je zbog puno posla u vreme dok je i on bio u bolnici pacijent - brinuo sam o sebi.

- Gužva kad nastane, znaš kako je. Sam sam sebi znao isključiti infuziju. Nisu lekari i tehničari krivi, malo ih je. Borba je to. Posebno hvala mladom doktoru Deliću koji nas je lečio s tri sestrice i jednim medicinskim tehničarom. Oni su se borili s nama kako su znali i umeli. Ujutro u 5 su nas znali probuditi da nam daju terapiju, jer nas je bilo jako puno, i poslepodne do 5 nikoga nema, jer ljudi jednostavno imaju puno posla - rekao je.

Iako je i sam prebolio koronu, Džemalu nije bilo dopušteno da vidi telo pokojnog oca.

- Tri kovčega smo sahranili, a da tela nismo videli. Obdukciju nismo mogli izvršiti pa nemamo ni osnova za neke tužbe kao što je ranije govorio brat Emir - dodaje Džemal Duraković za N1.

Video: Ovako izgleda proizvodnja vakcine protiv korone

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima