• 0

Gori Crna Gora: Za dva dana izbilo čak 56 požara

, Telegraf

Trenutno su aktivni požari na Smokovcu i u Kučima, kod Podgorice, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića

  • 0
Požari Portugalija, Portugal Wildfires

Foto: Tanjug/AP

U Crnoj Gori za dva dana izbilo je 56 požara u centralnom i primorskom delu zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Trenutno su, ističe MUP, aktivni požari na Smokovcu i u Kučima, kod Podgorice, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića, piše CDM, prenosi Tanjug.

- U oba slučaja u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a - navode u MUP-u.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a ponovo je pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara.

U MUP-u napominju da, iako će meteorološka situacija u narednim danima biti povoljnija, potpuna opasnost od požara nije prošla.

-Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spasavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja neretko izaziva ozbiljne posledice po šumski ekosistem - zaključuje se saopštenju MUP-a.

Video: Dramatični snimci borbe vatrogasaca sa vatrenom stihijom iznad Mostara

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima