≫ 

Uhvaćen u taksiju sa bombom za pojasom: Detalji hapšenja drugog osumnjičenog za Ljiljanino ubistvo

Za pojasom trenerke kod osumnjičenog je pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet

  • 1
Ljiljana Simić

Ubijena Ljiljana Simić / Foto: Privatna arhiva/Direktno.rs

Fočanska policija uhapsila je Z. M. (47) iz Crne Gore za kojim je raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa R. D. (36) ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), dok se nalazio u taksi vozilu koje se kretalo od Foče prema Federaciji BiH.

To je na konferenciji za novinare rekao načelnik PU Foča Velimir Kostović, navodeći da je osumnjičeni uhapšen juče oko 16 sati na lokalnom putu Foča - Jošanica, pokušavajući da pobegne prema FBiH.

- Za pojasom trenerke kod osumnjičenog je pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - rekao je Kostović, prenosi Avaz.ba.

On kaže da će Marić biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

- S obzirom na to da se radi o državljaninu Crne Gore on će primarno biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove poternice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore - istakao je Kostović.

Simićeva je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno telo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u Republici Srpskoj.

Uprava policije Crne Gore zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

Ljiljana ubijena zbog novca?

 

Vladimir Krstanović, bivši suprug ubijene Ljiljane, veruje da je ona likvidirana zbog novca. Ljiljana i on žive u Kanadi, ali je ona pre pet godina kupila stan u Crnoj Gori, gde je provodila nekoliko meseci godišnje. Kako je rekao ona je 6. septembra uplatila avionsku kartu, kako bi krenula iz Dubrovnika, preko Minhena za Toronto. Tu joj se izgubio svaki trag.

- Ja sam stupio u kontakt sa jednim poznanikom i dobio sam informaciju da se ona zabavljala sa nekim muškarcem iz Podgorice. Ljiljana mi je pričala o njemu, da je tobože neki policajac po struci, a ispalo je da je taksista. Nekoliko dana pred njen polazak za Kanadu su se posvađali, a komšije su bile svedoci buke i galame - rekao je Krstanović.

Ljiljana Simić

Ubijena Ljiljana Simić / Foto: Privatna arhiva/Direktno.rs

- U tom besu valjda prilikom raskida, Ljiljana mu je vratila SIM karticu koju joj je on jednom prilikom pozajmio kada je dolazila u Crnu Goru, pošto kanadska kartica tamo ne funkcioniše. Kada je Ljiljana nestala, policija je locirala njega, uzela mu SIM karticu koju je ona koristila, napravili su uviđaj i na toj kartici je ustanovljen veliki broj poziva upućen dotičnom čoveku iz Herceg Novog, koji je navodno umešan u ubistvo.

Takođe su razmenjivane i ljubavne poruke između tog iz Novog i Ljiljane. Kada su proverili tu SIM karticu, počeli su da tragaju za Novljaninom, koji je već bio u bekstvu. Ja sam nestanak prijavio kanadskoj amabasadi, ali nismo dobijali konkretna saznanja - kazao je Krstanović.

U međuvremenu je izvadio njen izveštaj sa viza kartice, gde je u uobičajenim uslovima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mesečno, a poslednjeg meseca, sa njenog računa podignuto je čak 17.000 dolara.

Video: Ubijena žena u bašti kafića u Kruševcu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    21. septembar 2020 | 12:48

    Каква је мука натерала да дозволи да јој се пробисвети увуку под кожу ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA