Status izazvao buru u regionu: Dete sa Daunovim sindromom izbacili iz kafića jer kvari reputaciju?

Dete je navodno izbačeno iz kafića u Zadru

  • 5
Pivo, maska, konobar, piće, alkohol, koronavirus Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Mate Lukić, gradski većnik iz Zadra, objavio je juče na svom Facebook profilu informaciju koja je izazvala pravu buru u Hrvatskoj, ali i regionu. On je naime otkrio da je devojčica sa Daunovim sindromom izbačena iz kafića u centru grada jer, navodno, "kafiću kvari reputaciju".

- Danas se u centru grada Zadra dogodila neopisiva situacija. Sramota, tuga i jad. Curica s Daunovim sindromom je uništavala reputaciju ugostiteljskog objekta po rečima konobara. Ona i majka su zamoljene da se maknu sa strane. Mala bića koja su puna ljubavi i dobrote. Nemam reči koje javno smem da uputim toj ljudskoj mizeriji. Zadar nije takav, ti si naša sramota - stoji u Facebook objavi gradskog većnika koji je komentarisao status žene, koja je svedočila opisanom događaju.

- Sedeći s ćerkom drugarica koja ima Daunov sindrom dođe konobar i zamoli da se sklonim s tim detetom jer mu kvari reputaciju kafića - napisala je između ostalog žena.

Danas se u centru grada Zadra dogodila neopisiva situacija.Sramota tuga i jad. Curica sa sa Downovim sindromom je...Posted by Mate Lukić on Thursday, 1 October 2020

Nakon što se vest pojavila u medijima, u komentarima je krenula burna rasprava. Većina korisnika bila je šokirana i ljuta ovakvim postupkom konobara, ističući da ne veruju da se ovakvi skandali događaju u 21. veku.

Ubrzo se Lukiću javio i jedan mladić, koji je vlasnik poznatog lokala u Zadru.

- U znak poštovanja i podrške dotičnoj, ima u mom lokalu ona i naše malo zlato celu godinu besplatnu kafu i sok ili što im već srce poželi - napisao je vlasnik.

Javili su se i ljudi koji u porodici ili među prijateljima imaju nekog ko je oboleo od Daunovog sindroma. Poručuju da će sa njima otići u kafić odakle je dete udaljeno, da bi videli "da li iko sme da ih izbaci".

Da li ste vi nekad doživeli neprijatnost lokalu kada ste bili u društvu osobe koja ima Daunov sindrom? Pišite nam u komentarima.

Video: On možda ima Daunov sindrom ali je jedna srećna beba koja obožava špagete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kralj

    2. oktobar 2020 | 12:27

    Zatvoriti objekat ali monumentalno!

  • Jug

    2. oktobar 2020 | 12:44

    Ne bih rekao da nije, u Zadru se jako često događaju neki ispadi, sada su to deca bili su sportisti naravno srpski kao i turisti opet iz SRBIJE. Opravdanje vam i netreba jer ga i nema.

  • Strsljen

    2. oktobar 2020 | 13:07

    Odavno je poznato kako se Dalmatinci ophode prema odredjenim grupama, bilo da su u pitanju nacionalne manjine, zasticene manjihe, gosti iz drugih krajeva njihove drzave, ili pak osobe sa smetnjama. To je strasno zatucan svet i treba ih zaobici u sirokom luku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA