"Čovek iz Novog Pazara je video da ćete umreti": Uzeli im pola miliona evra da skinu "crnu magiju"

Zastrašivali dve osobe da će im umreti članovi porodice ako ne plate skidanje crne magije

  • 23
Crna magija i ljubavni trougao, vračara, žena sa nožem Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Plavljani Heika (24), Adnan (46) i Semira H. (46) tri godine zastrašivali su dve osobe da će im članovi porodice umreti, ako papreno ne plate “skidanje” navodno bačenih čini.

Od 2017. godine donedavno, kada su procesuirani, uspeli su da na taj način uzmu oko pola miliona evra, koje su oštećene uglavnom pozajmljivale od rodbine.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su osumnjičeni oštećene godinama ubeđivali da im je na porodicu “bačena” crna magija i da mogu, uz pomoć “nekog čoveka iz Novog Pazara” da im pomognu da skinu crnu magiju.

- Zaplašivali su ih, govorili da im ovaj iz Novog Pazara predviđa smrt članova njihove porodice, za šta su one davale novac i pozajmljivale od rodbine da plate - kazao je sagovornik iz UP.

Iz te institucije pre dva dana zvanično je saopšteno da su H. S., A. H. i S. H. osumnjičeni da su, kao saizvršioci, prevarili dve osobe za oko pola miliona evra, nudeći im usluge skidanja “crne magije”.

Pojasnili su da su protiv njih podneli krivičnu prijavu zbog krivičnog dela prevara.

Sumnjiče ih da su od 2017. do 2020. godine u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveli i održavali u zabludu dva oštećena lica:

- Te naveli jednu od oštećenih da plati novčani iznos od 57.000 američkih dolara i drugu...između 430.000 i 500.000 evra, za navodne usluge skidanja ‘crne magije’”.

Video: Priđu i kažu Dođi da ti vračam, a onda ti oduzmu bogatstvo, ugled, život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    6. oktobar 2020 | 10:51

    Pola miliona evra za skidanje crne magije. 😂😂😂 Malo su im uzeli. Trebali su makar 4-5 miliona. 😂

  • Mitko

    6. oktobar 2020 | 11:09

    Dobra neka rodbina. Ja od moje ne bih mogao da izvucem mi 500 evra. Hahah...

  • Đura

    6. oktobar 2020 | 11:03

    Dok ima ovaca biće i šišanja.Ko su ti što veruju?Zašto postoji obrazovanje,školstvo?Crna magija ne postoji?Postoje samo prevaranti da na lak način dođu do bogatstva.Treba država nešto da preduzme protiv prevaranara,a i te naivčine da sankcioniše,jer oni im mnogo pomažu.Oštećeni na psihijatrijski pregled.Javno zabraniti skidanje crne magije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA