≫ 

Prva presuda Ivici Todoriću: Oslobođen za "mali Agrokor"

Todorićev advokat po službenoj dužnosti istakao je da tokom sudskog postupka nije dokazano da je Todorić počinio krivično delo i predložio je da se oslobodi optužbi

  • 0
Agrokor presuda: Piruška Canjuga, Ivica Todorić, Ante Huljev Foto: Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

U 13 sati na Županijskom sudu objavljena je presuda Ivici Todoriću u slučaju 'mali Agrokor'. On i svo četvoro suoptuženih nepravosnažno su oslobođeni. Odbijen je i predlog tužilaštva da se švajcarskoj kompaniji Siggman AG oduzme 1,25 miliona evra.

- Ako presuda bude osuđujuća, to će biti dokaz da je Plenković sve namestio - kratko je komentarisao Todorić kada je došao na sud.

Presuda se odnosi i na druge optužene u ovom slučaju, a to su Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole De Rossi za zlouptrene na štetu te kompanije 'teške' 1,25 miliona evra.

Zamenica zagrebačkog županijskog državnog advokata Karolina Dragičević istakla je u završnom govoru da posao između Agrokora i švajcarske kompanije Siggman AG nije realizovan i da je reč o fiktivnom poslu kojim je iz Agrokora izvučeno 1,25 miliona evra.

Stoga je tužilac predložio sudskom veću da se četvoro optuženih proglasi krivim i osudi po zakonu, a kompaniji Siggman AG oduzme novac.

Todorićeva advokatica po službenoj dužnosti, Ljiljana Planinić, istakla je da tokom sudskog postupka nije dokazano da je njen branjenik počinio krivično delo o predložila da ga se oslobodi optužbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA