Nenad Nešić izabran za predsednika DNS u Republici Srpskoj

Nešić je poručio da su Republici Srpskoj potrebni nova energija, impulsi, inicijativa, pomeranje sa mesta i ekonomija iznad demagogije, te da DNS to prepoznaje

  • 2
Nenad Nešić Printskrin: Youtube/SNSD - Istočna Ilidža

U Prijedoru je na izbornoj skupštini Demokrastskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić izabran za predsednika ove partije.

Nešić je poručio da su Republici Srpskoj potrebni nova energija, impulsi, inicijativa, pomeranje sa mesta i ekonomija iznad demagogije, te da DNS to prepoznaje.

– Za razliku od naše političke konkurencije, čija maštanja ispare kao kap na suncu, ono što mi radimo svako može dodirnuti i ostaće dugo iza nas. Bilo da su to putevi u RS, kuće za raseljene osobe ili fabrike u Prijedoru – rekao je Nešić.

On je dodao da su u DNS racionalne patriote i da će se zalagati da svako dete poginulog borca ima posao.

Naveo je da DNS nikad nije podržao nijednu odluku o prenosu nadležnost, da je rekao “ne” ukidanju Vojske RS i uvek branio interes RS, prenosi Srpska info.

– DNS nije ni tada bio, a neće nikada ni biti ničiji privesak – istakao je Nešić.

Dodao je da je ova partija radila na ulaganju u infrastrukturu i poslovni ambijent.

– To se najbolje vidi ovde u Prijedoru. Ovde smo pokazali šta znači domaćinsko upravljanje i briga za ljude i život. Transformisali smo ga u grad razvoja i jedno od najboljih mesta za ulaganje u ovom delu Evrope. Mi smo ljudi koji svoje postojanje i jačanje duguju svesti da samo zajedno možemo rasti ili zajedno možemo pasti – rekao je on.

On je poručio da je to razlog što je izborna skupština održana u Prijedoru koja je ujedno i podrška kandidatu DNS za gradonačelnika Prijedora Dragutina Rodiću.

– Kada pobedimo obećavam vam kao predsednik vrlo prostu stvar, a to je da naša ambicija nije da postojimo, nego da budemo prva politička snaga u Republici u godinama koje dolaze – istakao je on.

Kandidat DNS za gradonačelnika Prijedora, Dragutin Rodić poručio je da su izbori trenutak koji ova partija mora da iskoristi.

– Povratka na staro nema, mislim na poslednje dve godine u Prijedoru, i oni koji se nadaju drgačijem ishodu grdno će se razočarati – rekao je Rodić.

Od ukupno 1.343 delegata DNS, izbornoj skupštini u Pozorištu Prijedor uz pomoć interneta učestvovalo je njih 1.128.

Nenad Nešić prethodno je bio vršilac dužnosti predsednika DNS od decembra prošle godine, nakon što je Marko Pavić podneo ostavku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vox

    10. oktobar 2020 | 15:36

    To je pravo razmišljanje, a ne kako da se dobije državljanstvo Srbije bez čekanja.Nema napretka bez mladosti, a mladost vam je ovde.

  • Laki

    10. oktobar 2020 | 15:14

    Date vise ekonomije, manje price o prekrajanju evropskih granica. Imate podrsku sve dok standard raste i odrzavate ravnopravnost gradana bez obzira na naciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA