Dubravko vozio Kovid uzorke kad je ugledao ranjenog policajca ispred Vlade: Izgubio je mnogo krvi

Vozač saniteta se sasvim slučajno našao na Markovom trgu

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Vozač sanitetskog vozila Opšte bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec (51), koji se na Markovom trgu zatekao sasvim slučajno neposredno nakon pucnjave na zgradu Vlade Hrvatske, prevezao je ranjenog policajca u Vinogradsku bolnicu. 

- Prevozio sam uzorke za testiranje na Kovid koji sam iz Zaboka vozio u Kliniku Fran Mihaljević. Video sam na Markovom trgu ranjenog policajca, zaustavio sam se. Zajedno s policajkom koja je tu bila tu smo mu stavljali komprese preko uniforme na prostrelne rane. On je bio pri svesti sve vreme i samo je govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi – rekao je vozač Dubravko za 24sata.hr.

Zajedno s policajkom prevezao je povređeno policajca u Vinogradsku bolnicu za samo minutu i po.

- A šta da vam kažem? Potresen sam, nadam se da će policajac biti dobro – rekao je Dubravku.

Podsetimo, napad na zgradu Vlade dogodio se jutros nešto posle 8 časova. Napadač je iz automatskog oružja ispalio više rafala, usled čega je ranjen i policajac. On je zadobio najmanje četiri prostrelne rane i nalazi se u teškom, ali stabilnom stanju.

Usledila je intenzivna potera za napadačem, koji je na kraju pronađen mrtav u drugom delu Zagreba. Kako su saopštili iz MUP, osumnjičeni za napad izvršio je samoubistvo.

Video: U Marka se zakucao auto posred auto-puta, ubrzo su se potegli pištolji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA