Drugari iz OŠ "Branko Ćopić" se oprostili od stradale Vanje (13): "Ti si samo čekala svog tatu"

Vanja R. (13) stradala je kada je na nju naleteo nadrogirani vozač

  • 9
Policija, republika srpska, police Republic Srpska Foto: AFP/Profimedia

Učenici Osnovne škole "Branko Ćopić" iz Prnjavora oprostili su se od drugarice Vanje R. (13) koja je izgubila život u stravičnoj nesreći.

Vanja je stradala u subotu uveče, kada je, oko 21.30 časova u centru Prnjavora, za volanom "golfa 4" pokosio N. M. (25), iz Maravice.

Njeni drugari iz škole oprostili su se od stradale devojčice potresnom pesmom, koja je objavljena na zvaničnom profilu škole na Facebook-u.

"Bili smo zahvali što živimo u miru,

što ne znamo ništa o gladi, o ratu,

al’ neki demoni nemaju mira,

a ti, ti si samo čekala svog tatu.

Koliko radosti se ugasi u času

dječijih, bezbrižnih snova u jatu,

nadvi se vrisak jeziv i težak,

jer ti si samo čekala svog tatu.

Spodobe crne, spodobe mračne

jednom djetinjstvu slomiše krila,

ima li dovoljno suza na svijetu,

da nam nadomjesti sve što si nam bila.

Djevojčice lijepa, anđele mali

ne može sva naša tuga u jedan život stati

nek te naša ljubav iskrena i čista,

uvijek, uvijek prati."

Njena drugarica Amina, koja je i napisala pesmu rekla je da se ne mogu naći reči kojima bi se oprostila.

- Jer ti si u mom srcu i nikada ga nećeš napustiti. Tvoj osmeh i pogled su sada trag na nebu koji će nas uvek podsećati na radost koju si nam donosila - napisala je devojčica.

Podsetimo, Vanja je kobne večeri prešla pešački prelaz na raskrsnici ulica Novaka Pivaševića i Laze Lazarevića, kod Gradske tržnice u centru grada. Verovala je i da je sigurna, pošto se ne samo od pešačkog, nego i od trotoara udaljila više metara uz tržnicu. Tu je, nakon uobičajenog druženja sa drugaricama, sačekala tatu i ne sluteći da će joj za koji trenutak život ugasiti automobil koji se, kako su ispričali očevici, "sjurio i doleteo ulicom poput rakete".

- Najpre se čula škripa kočnica i strahovit udarac. Potom smo videli beživotno telo devojčice pod automobilom. Ubrzo se pojavio i njen otac koji je doživeo šok videvši svoje nepomično i krvlju obliveno dete. Prizor je bio srceparajući i užasan - ispričali su očevici.

Vatrogasci i ostali prisutni su najpre ispod automobila izvukli devojčicu, koja nije davala znake života. Sa ovog sveta je otišla u trenutku kad se automobil nakon više metara zaustavio tek kada je udario u prodajni objekat tržnice.

Tužilaštvo u Banjaluci predložio je jednomesečni pritvor N. M. zbog sumnje da je pod uticajem narkotika ubio 13-godišnju devojčicu.

Kako javlja "Srpskainfo", odluku u pritvoru doneće Okružni sud u Banjaluci.

U banjalučkom tužilaštvu su rekli da je u subotu u 21.29 sati uveče, kao učesnik u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga upravljao „golfom“ kretajuću se Ulicom Laze Lazarevića iz pravca Beogradske ulice, pa je izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo na šetalište i tom prilikom je smrtno nastradala devojičica.

- Tužilac je stavio predlog za određivanje pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može da se izrekne kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna. Puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo bi stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda - poručili su iz Tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlocko

    12. oktobar 2020 | 18:12

    Dusanov zakonik, ne vredi ovo da zivi

  • Toxi

    12. oktobar 2020 | 17:43

    Možda sam surov ali za ovakve važi samo ono: oko za oko...Počivaj u miru anđele mali

  • Lord

    12. oktobar 2020 | 20:10

    Koliko puta je ovde vec pisano da bi udesi sa smrtnim ishodom,a koji su u vezi sa drogom i alkoholom trebalo da se tretiraju kao ubistvo sa predumisljajem,bez ikakvih olaksavajucih okolnosti.Pa kad sudija rebne nekoliko njih sa 40 godina,ili dozivotnom,razmisljali bi ljudi da li da popiju ili smrknu pred voznju.Ovako,dobar advokat i podmiceni sudija nacine cudo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA