≫ 

Uhapšen otac napadača iz Zagreba, u kući našli dve puške, prigušivače i metke

Juče je pretresena kuća Danijela B. i u njoj je pronađena veća količina municije i oružja

  • 3

Policijska uprava Sisačko-moslavačke izvestila je jutros o hapšenju i zapleni oružja u mestu Kletište u jednoj kući. Uhapšen je otac Danijela B, napadača sa Markovog trga u Zagrebu, prenosi Index.hr.

Da podsetimo, juče je izvršen pretres u kući u kojoj je živeo napadač na policajca na Markovom trgu, u mestu Kletište. Fotoreporteri su snimili kako se iz kuće iznose određeni predmeti.

Danijel Bezuk U policajca je pucao Danijel B. Foto: Facebook/Danijel B

Glavni direktor policije Nikola Milina rekao je jutros kako su u kući kod Kutine, u kojoj je živeo 22-godišnji Danijel B, našli veću količinu oružja i municije.

Na pitanje radi li se o legalnom oružju Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje ne može legalno da se poseduje. Najavio je da će policija danas izvestiti o pronalasku oružja.

Uhapšen muškarac, zaplenjeno 1.169 komada metaka

Juče je po nalogu suda, na dve adrese u mestu Kletište i na jednoj adresi u mestu Krajiška Kutinica na području Kutine, obavljeni su pretresi doma i drugih prostorija koje koristi 59-godišnjak s područja Kutine. Na adresi u mestu Kletište pretragom su pronađene dve puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1.169 komada razne municije.

Zbog počinjenog krivičnog dela nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari, uhapšen je i uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, saopštili su iz policije.

Uhapšeni 59-godišnjak je otac Danijela B. Za sada još nema potvrde da li je i 22-godišnjak jučerašnji napad počinio očevim ilegalnim oružjem.

Video: Dan posle oružanog napada u Zagrebu: Markov trg blokiran

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PitbullSRB

    13. oktobar 2020 | 11:07

    Da nema Srba oni bi mrzeli sami sebe 🤦‍♂️

  • Antun-Tunja

    13. oktobar 2020 | 11:20

    Ako budu oca od mladića koji je puca puno pritiskali,bojim se da bio on mogao završiti započeto.Izgubio sina, izgubio ideale poštene Hrvatske, veteran je i ima iskustvo iz specijalne policije,znači vrhunski obučen..Ima mlao više godina al jaka volja za osvetom, ne stvara prepreke .Ovaj čin od juče nitko normalan ne odobrava. Mnogi ljudi ojađeni i obespravljeni su se nažalost prepoznali u tom mladiću..Bilo kako bilo dogodilo se i pokrenulo se.Ostaje da se vidi dokle i koliko.Političari-lžovi-krimosti ne mogu biti spokojni i uzalud ima brojna osiguranja.

  • Zlobna namera

    13. oktobar 2020 | 11:08

    Bravo Policijo,hapsite zlobnike. Da,da zlobnici,jer oruzjem nista dobro ne moze da se uradi,zato je mladi Danijel platio za njihove grehe. Kajite se do kraja zivota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA