≫ 

Cetinje uvodi još oštrije mere protiv korone: Zatvaraju pijace i igrališta

- Od 15. oktobra obustavlja se privremeno rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službama gradske uprave Cetinje - saopštile su lokalne vlasti

  • 0
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica Vijesti.me/Savo Prelević

Na području cetinjske opštine zbog pogoršanja epidemiološke situacije od sutra su na snazi nove privremene mere, kako bi se sprečilo širenja korona virusa.

Kako javlja RTCG, na 14 dana biće zatvorene gradska tržnica i pijaca komisione robe kod autobuske stanice zbog širenja koronavirusa.

- Od 15. oktobra obustavlja se privremeno rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službama gradske uprave Cetinje, osim u Građanskom birou koji će primati zahteve građana radnim danima od 10 do 12 časova i isključivo u hitnim slučajevima - navodi se u saopštenju.

Opštinski tim odlučio je da privremeno budu zatvorena i sva igrališta i vežbališta na otvorenom, kao i rekreativne zone u gradskim parkovima, na kojima je moguće okupljanje više osoba, javlja taj portal.

- Udruženjima osoba starije dobi, rekreativnim i sportskim organizacijama kolektivnih sportova, preporučeno je da privremeno obustave aktivnosti. Vlasnicima teretana i fitnes klubova preporučeno je strogo pridržavanje mera Nacionalnog koordinacionog tela i Instituta za javno zdravlje o poštovanju broja osoba i fizičke distance unutar teretana, kao i redovne dezinfekcije sprava i sredstava koje su korisnicima na raspolaganju - saopštile su lokalne vlasti u Cetinju.

Opštinski tim apeluje na građane da još jednom pokažu ozbiljnost i odgovornost, da nose zaštitne maske, da poštuju fizičku distancu, kao i da prijavljuju kontakte ukoliko su inficirani novim koronavirusom, te da poštuju izrečenu meru samoizolacije.

Građanima su na raspolaganju i kontakt telefoni i elektronske adrese organa uprave, koje su istaknute na internet stranici gradske uprave Cetinje.

Video: Rizik da se razbolite u Crnoj Gori je 25 puta veći nego u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA