≫ 

Od sutra u Kantonu Sarajevo maske obavezne i na otvorenom: Kazna za nenošenje 250 evra

Naredba stupa na snagu od sutra i važiće do 31. decembra

  • 5
foto Pexels foto foto Pexels

U Kantonu Sarajevo od sutra će, zbog povećanja broja novozaraženih korona virusom, biti obavezne maske i na otvorenom, potvrđeno je za BHRT iz Kriznog štaba Kantona Sarajevo.

Kazne za nenošenje maski će biti 500 konvertibilnih maraka (250 evra), a za sprovođenje ove naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obavezno u zatvorenom i u otvorenom prostoru za sve osim sportista na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu, kao i druge izuzetke.

Naredba stupa na snagu od sutra i važiće do 31. decembra.

Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo će i dalje sagledavati kompletnu epidemiološku situaciju u kantonu i na osnovu toga preduzimati dalje mere.

Na osnovu analize 421 uzorka, prikupljenog u periodu od 11. do 13. oktobra, u Kantonu Sarajevo je potvrđena 81 novozaražena osoba.

Video: Jednostavan trik da vas obična maska zaštiti bolje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    14. oktobar 2020 | 20:49

    Takvi zakoni ne mogu da se donose preko noći. Nigde u ustavu ne stoji da je nošenje maske obavezno, pogotovu ne oo svaku cenu. Ima ljudi koji su alergični na taj plastificirani materijal, koji su asmatičari, sa smanjenim plućnim kapacitetom,... njima bi nošenje maske naškodilo. Nama je dovoljno da jedan običan časopis objavi obavezu nošenje maski, i mi nosimo, ili ustvari plaćamo kazne za nešto što nismo obavezni. Ali šta ćeš, ovce su za šišanje.

  • BN 1

    14. oktobar 2020 | 20:48

    Što lepe maske ali ja imam strah od njih,podsećaju me na hirirge iz operacione sale a sada moraju svi i svuda da ih nose,skakaću iz sna sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA