Napadač iz Zagreba ispalio 20 hitaca: Drugom policajcu metak prošao kroz pantalone

Bezuk je ispalio više od 20 hitaca od kojih su četiri pogodila policajca Oskara Fiurija. On se, nakon višesatne operacije, oporavlja u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice

  • 1
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Danijel Bezuk, 22-godišnjak iz Donjeg Kletišta, u ponedeljak je dugim vatrenim oružjem pucao na Markovom trgu u Zagrebu, povredivši pritom 31-godišnjeg policajca. Rafalom je oštetio spoljni deo zgrade vlade i dve kancelarije u Banskim dvorima.

Prema najnovijim informacijama jedan hitac propucao je i službenu uniformu drugog policajca, potvrđeno je Telegramu. Propucan mu je džep na službenim pantalonama. Treći policajac prošao je neokrznut.

Bezuk je ispalio više od 20 hitaca od kojih su četiri pogodila policajca Oskara Fiurija. On se, nakon višesatne operacije, oporavlja u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

Na prozorima kancelarije Banskih dvora su razbijena stakla, a meci su pogodili zidove i ormare u kancelarijama u kojima inače rade četiri zapeslene Kancelarije za zakonodavstvo.

Napadač je pucao u prozore prizemnih kancelarija u Banskim dvorima, a meci su probili stakla dve kancelarije u kojima je u vreme napada nije bilo zaposlenih. Na prozorima obe ostale su rupe od metaka. U kancelariji koji je okrenut prema Ulici Tituša Brezovačkog metak je oštetio ormar, a o silini pucnjave svedoči i knjiga Narodnih novina na kojoj je ostala velika rupa od metka.

Na zidovima druge prostorije, koja se nalazi neposredno pre ulaza u Banske dvore i gleda na crkvu svetog Marka, vide se dve rupe od metka.

Da podsetimo, Danijel Bezuk pucao je pre dva dana na policiju iz automatske pušte na Markovom trgu i teško ranio jednog pripadnika organa reda. Napadač je potom izvršio samoubistvo.

Video: Dan posle oružanog napada u Zagrebu: Markov trg blokiran

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stgt

    15. oktobar 2020 | 00:27

    Momak iz sela kod Kutine. Poznat kao nacionalista i ustaša. Cela familije je puna oružja, Uvek bili čudni Sa verom u boga za .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA