Oštećene grobnice prilikom radova u Podgorici: Nedaleko odatle nađene ploče iz perioda Duklje

Kako navode crnogorski mediji, radovi su zaustavljeni pre oko nedelju dana

  • 0
Grobnica, Podgorica Foto: Vijesti

Ostaci jedne grobnice u Podgorici, koja se nalazi u dvorištu trafostanice, oštećeni su prilikom radova u vezi sa auto-putem. Naime, do oštećenja je došlo prilikom kopanja dela zemljišta uz samu ogradu trafoa, gde bi navodno terbalo da se postavlja podzemni kabl za dalekovod.

Kako ističu “Vijesti”, prethodnih dana pronađeni su ostaci grobnice, a reporteri tog portala pored raskopanog kanala našli su grobne ploče i urne bez poklopaca koji su navodno oštećeni prilikom kopanja.

Poklopac jedne grobnice pronašli su u kanalu, nekoliko grobnih ploča pored njega, a urna nalazila se desetak metara dalje, uz ivicu raskopanog kanala. Primetili su i cigle koje su verovatno predstavljale deo starog puta.

Jedan od meštana naselja Zagorič, kog su “Vijesti” zatekle pored ograde trafostanice kazao je da su građani iskopine primetili pre nekoliko dana i odmah sve prijavili lokalnim vlastima.

Kako navodi ovaj portal, radovi su zaustavljeni pre oko nedelju dana.

Na području današnjeg naselja Zagorič prilikom ranijih arheoloških istraživanja otkriveno je više od 300 grobnica iz prethrišćanskog perioda Duklje.

Video: Gore od ovoga ne može! Usnimljena iz vazduha najveća Kovid grobnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA