≫ 

Više od pola Slovenije od danas u karantinu: Zatvoreno 7 od 12 regiona

Karantin znači da u određene regione ne sme da se ulazi ili izlazi sem u posebnim slučajevima poput odlaska na posao ili kod lekara

  • 1
Slovenija, korona virus Foto: Pixabay

U Sloveniji je stupio na snagu delimični karantin, koji se primenjuje u sedam od 12 regiona, zbog povećanog broja obolelih od korona virusa.

Takođe, od danas je zabranjeno okupljanje više od 10 osoba, a za starije učenike nastava će se odvijati putem interneta.

Novim merama karantina pogođeni su i gradovi Ljubljana, Kranj i Celje, dok se Marobor i Koper ne nalaze u takozvanoj crvenoj zoni, a karantin znači da u određene regione ne sme da se ulazi ili izlazi sem u posebnim slučajevima poput odlaska na posao ili kod lekara, javlja STA, a prenosi Tanjug.

Dodaje se i da će se lista menjati u zavisnosti od razvoja situacije.

U sedam regiona koji su na crvenoj listi važi i zabrana organizovanja događaja, skupova, venčanja i crkvenih ceremonija. Na snazi je i obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, na otvorenom, u kolima kada se prevozi osoba koja nije član istog domaćinstva.

Kada se radi o granicama, za sada na snazi ostaju ista pravila.

Video: Kisić Tepavčević: Korona u okruženju rapidno raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    16. oktobar 2020 | 10:49

    Какав је то карантин када идеш на посао?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA