Crna Gora uvodi nove mere: Zatvaraju kafiće, škole i vrtiće u pet opština

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika

  • 6
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica Vijesti.me/Savo Prelević

Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedeljka će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim opštinama, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Stopa obolevanja od koronavirusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u grupu tri opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere i to: zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela) i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, pišu Vijesti online.

- Trenutno nema opština u kojima je stopa obolevanja preko 1200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumevala i zabranu kretanja u periodu od 22:00 do 05:00h časova - saopšteno je iz IJCG.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Nemačku.

Mugoša: Zatvaraju se škole i vrtići u pet opština

I škole i vrtići u Budvi, Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i na Žabljaku od ponedeljka će biti zatvorene i nastava će se odvijati na daljinu, po principu sistema "semafora" koji je usvojilo Ministarstvo prosvjete, kazao je za direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša u Vijestima u pola sedam.

Stopa oboljevanja od koronavirusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u "grupu tri" opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere.

On je rekao da se nada da će mere u opštinama koje su prešle cenzus od 800 dati rezultat za 15 dana.

Video: Rizik da se razbolite u Crnoj Gori je 25 puta veći nego u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Životnjko

    17. oktobar 2020 | 18:29

    Ма заболе нас за њих.

  • Aca

    17. oktobar 2020 | 18:54

    Njih li ima sve ukupno 100 000? Razmnozili se CRNOGORCI...

  • Drasko

    17. oktobar 2020 | 23:17

    Pa pametni ljudi vode brigu o svojoj deci dok su ista kod nas najugrozenija idu u skole guse se pod maskama i svakidnevno prolaze pored objekata u kojima se svaku nic luduje do zore i voze se javnim prevozom u kojem ima uvek zarazenih i bez maski. Ovo je ta drzava blagostanja, kad se deca zaraze oni ce onda zatvoriti skole a mi roditelji ce mo onda tuzbe steazburu, unescu, un-u i svim ostalim nadleznim. Niko ne salje dete u skolu da bi se tami zarazilo a svako ko to odobrava ce snositi i posledice ako se bilo cije dete u skoli zarazi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA