• 0

Slovenci zbog korone uvode nove mere: Pod katanac idu noćni klubovi, bioskopi...

, Telegraf

Od drugih preduzeća koja ostaju otvorena se zahteva da poštuju pravilo jednog kupca na 20 kvadratnih metara

  • 0
Slovenija, korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Galerije, muzeji, arhivi i biblioteke biće jedine kulturne ustanove koje će od sutra moći da pružaju usluge direktno posetiocima u većem delu Slovenije, a nakon stupanja na snagu nove vladine uredbe zbog epidemije korona virusa.

Uredbu kojom se ograničava ponuda i prodaja robe i usluga potrošačima izmenila je slovenačka vlada u dopisnom zasedanju kasno sinoć u skladu sa prethodnim najavama, preneo je STA.

Izmene se odnose na regione u kojima je 14-dnevni prosek novih slučajeva korona virusa premašio 140 na 100.000 stanovnika, što znači da se odnosi na sve osim na jugozapadni region Obalno-Kraška gde taj broj trenutno iznosi 100,9 na 100.000 stanovnika.

Pored noćnih klubova, kojima nije dozvoljeno da rade od početka epidemije na proleće, ona je proširena na bioskope i kulturne institucije, sa izuzetkom galerija, muzeja, arhiva i biblioteka, prenosi Tanjug.

Od drugih preduzeća koja ostaju otvorena se zahteva da poštuju pravilo jednog kupca na 20 kvadratnih metara.

Pravilo, koje se odnosi na prodavnice, različite kancelarije i druge javne zatvorene prostore, sada se proširuje na frizerske i kozmetičke salone, nakon što je vlada u početku ograničila njihov rad na jednu osobu u salonu.

Teretane ostaju zatvorene u "crvenim" regionima, dok pravilo jednog posetioca na 20 metara kvadratnih važi u teretanama u jedinom "narandžastom" regionu.

Posluživanje hrane i pića u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjeno u "crvenim" regionima, osim hrane i pića za poneti i dostave, dok barovi, kafići i restorani u Obalno-kraškom regionu mogu da nastave da poslužuju kupce za stolovima između 6.00 ujutru i 21.00 uveče, pod uslovom da su udaljeni najmanje 1,5 metara ako nisu članovi istog domaćinstva.

Hoteli mogu da ostanu otvoreni u onoj meri u kojoj se striktno pridržavaju standarda predostrožnosti od korona virusa.

Video: Srđa Janković: Asimptomatskih slučajeva ima 10 puta više

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima