Sinu srpskog biznismena se ponovo sudi za pomorsku nesreću?

Veće Višeg suda uvažilo je žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloletni M. S. osuđen na društveno koristan rad zbog nesreće na moru u kojoj je stradala Maja Šljivančanin

  • 2
Budva, Školj, Havaji Ilustracija foto: pixabay.com

M. S., maloletni sin srpskog biznismena koji je osuđen na društveno koristan rad zbog nesreće na moru u kojoj je stradala Maja Šljivančanin mogao bi opet da se nađe pred sudom.

Naime, veće Višeg suda uvažilo je žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloletnik osuđen na društveno koristan rad, piše Dan. Odluku o ukidanju presude doneo je sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović, koji je, kako saznaje Dan, naložio da se ponovo obavi veštačenje.

M. S. je 11. jula u budvanskom zalivu jahtom naleteo na čamac, pri čemu je poginula Maja Šljivančanin, a povređen je njen verenik Vladimir S. Jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz. M. S. je na suđenju kazao da nije video barku ispred sebe. 

Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 evra koje je ponudila porodica optuženog kako bi se on branio sa slobode.

Presudom koju je izrekla sudija Momirka Tešić, a koja je uzburkala crnogorsku javnost, određeno je da mera koja je izrečena optuženom može trajati od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

Kako piše u presudi, maloletni Beograđanin će posebnu meru obavljanja društveno korisnog ili humanitarnog rada izvršavati najduže 120 časova u periodu od šest meseci, ali tako da rad ne ometa njegovo školovanje ili zaposlenje, a ukoliko ne bude vršio taj rad, posebna obaveza može biti zamenjena drugom posebnom obavezom, odnosno drugom vaspitnom merom.

Video: Jahta vredna 10 miliona evra izgorela kod Sardinije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrlo prosto

    23. oktobar 2020 | 12:45

    Tata nije popunio sve rupe u zakonu pa će morati da doplati. Ako neki problem ne možeš da rešiš novcem onda ga rešiš sa više novca.

  • Lejla

    23. oktobar 2020 | 15:44

    Vrlo prosto...a đe je tu savjest...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA