• 2

Sinu srpskog biznismena se ponovo sudi za pomorsku nesreću?

, Telegraf

Veće Višeg suda uvažilo je žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloletni M. S. osuđen na društveno koristan rad zbog nesreće na moru u kojoj je stradala Maja Šljivančanin

  • 2
Budva, Školj, Havaji

Ilustracija foto: pixabay.com

M. S., maloletni sin srpskog biznismena koji je osuđen na društveno koristan rad zbog nesreće na moru u kojoj je stradala Maja Šljivančanin mogao bi opet da se nađe pred sudom.

Naime, veće Višeg suda uvažilo je žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloletnik osuđen na društveno koristan rad, piše Dan. Odluku o ukidanju presude doneo je sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović, koji je, kako saznaje Dan, naložio da se ponovo obavi veštačenje.

M. S. je 11. jula u budvanskom zalivu jahtom naleteo na čamac, pri čemu je poginula Maja Šljivančanin, a povređen je njen verenik Vladimir S. Jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz. M. S. je na suđenju kazao da nije video barku ispred sebe. 

Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 evra koje je ponudila porodica optuženog kako bi se on branio sa slobode.

Presudom koju je izrekla sudija Momirka Tešić, a koja je uzburkala crnogorsku javnost, određeno je da mera koja je izrečena optuženom može trajati od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

Kako piše u presudi, maloletni Beograđanin će posebnu meru obavljanja društveno korisnog ili humanitarnog rada izvršavati najduže 120 časova u periodu od šest meseci, ali tako da rad ne ometa njegovo školovanje ili zaposlenje, a ukoliko ne bude vršio taj rad, posebna obaveza može biti zamenjena drugom posebnom obavezom, odnosno drugom vaspitnom merom.

Video: Jahta vredna 10 miliona evra izgorela kod Sardinije

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    Vrlo prosto...a đe je tu savjest...

  • Vrlo prosto

    Tata nije popunio sve rupe u zakonu pa će morati da doplati. Ako neki problem ne možeš da rešiš novcem onda ga rešiš sa više novca.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima