Korona virus u Crnoj Gori ne popušta: Težak dan i kod komšija - osmoro preminulo, 193 novozaraženih

Ukupan broj preminulih povezanih sa infekcijom korona virusa u toj zemlji iznosi 263

  • 0
medicinski radnik Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIC

U poslednjih 24 sata u Crnoj Gori analizirana su 743 uzorka, na korona virus pozitivne su 193 osobe, dok je preminulo osam obolelih, saopštio je Institutu za javno zdravlje Crne Gore.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, aktivnih slučajeva u Crnoj Gori je sada 3.765.

Preminulih osam od jučerašnjeg preseka su pacijenati iz Cetinja, Podgorice, Ulcinja (3), Herceg Novog, Nikšića i Pljevalja, prenosi Tanjug.

Ukupan broj preminulih povezanih sa infekcijom korona virusa u toj zemlji iznosi 263.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 223 pacijenta. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, aktivnih slučajeva u Crnoj Gori je 3.765, prenose crnogorski mediji.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 16.629.

Kako je objavio Institut za javno zdravlje, u skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije (broja novih slučajeva infekcije koronavirusa registrovanih tokom prethodnih 14 dana u odnosu na broj stanovnika opštine) biće ublažene mere u Kotoru, Rožajama, Pljevljima i Nikšiću.

U Nikšiću i Pljevljima će, prema novom ublažavanju mera donetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, od ponedeljka biti otvorene škole, a u Pljevljima će biti dozvoljen i rad ugostiteljskim objektima.

Nova odluka primenjivaće se od 26. oktobra u ponoć sati.

Video: Rizik da se razbolite u Crnoj Gori je 25 puta veći nego u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA