≫ 

Tinejdžer mamio u stan korisnike gej aplikacije Grindr, pa ih ucenjivao: Sve bi počelo kad se skinu

''Grindr'' aplikaciju je pre 11 godina osmislio američko-izraelski biznismen Džoel Simkaj, a njeno ime rezultat je spajanja engleskih reči ''guy'' i ''finder''

  • 0
Grajnder Printscreen: Youtube/Grindr

Gej aplikacija ''Grindr'', koja važi za najveću svetsku društvenu mreža za homoseksualne i biseksualne muškarce, poslužila je zagrebačkim prevarantima za niz krivičnih dela.

Kako je otkrila policija na osnovu prijave dve žrtve, maloletni 16-godišnjak je odabrane mete mamio u kuću u kojoj su, odmah posle nekoliko intimnih koraka i skidanja odeće, njegovi saradnici preuzimali glavnu ulogu, javlja ''Jutarnji list'', a prenosi Tanjug.

Upadali bi u sobu i golom gostu saopštavali da je imao seksualni odnos s maloletnikom.

Pritom bi mu pretili smrću, vređali ga šarolikim spektrom uvreda, a na kraju bi mu, u zamenu za ćutannje, “opustošili” bankovni račun, navodi list.

S obzirom na najmanje dva prijavljena slučaja policiji, prevaranti su se našli pred sudom, gde su trojica od njih četvoro priznali svoja dela.

Pred Opštinskim krivičnim sudom u Zagrebu, stari policijski znanci Kristijan Š. (28), zvan Kiki, Silvio R. (31), zvan Kal, i Neven R. (27) osuđeni su na pojedinačne kazne do dve godine zatvora i na novčane kazne.

Optuženi 48-godišnji N. I, zvan Panker, inače otac maloletnog “mamca”, s obzirom na to da delo nije priznao, izdvojen je iz spisa, tako da će mu se suditi u odvojenom predmetu.

Aplikacija postoji 11 godina 

''Grindr'' aplikaciju je pre 11 godina osmislio američko-izraelski biznismen Džoel Simkaj, a njeno ime rezultat je spajanja engleskih reči ''guy'' i ''finder''.

Aplikaciju koristi više od 10 miliona ljudi u 200 zemalja, dok je u nekim zemljama, kao što su Saudijska Arabija, Egipat, Pakistan i Liban, zabranjena ili blokirana.

Pre nekoliko godina mnoge je korisnike uznemirilo kada je uvedena opcija podsetnika da se svakih pola godine testiraju na HIV, kao i praćenje lokacije korisnika kako bi što bliže sopstvenoj lokaciji pronašli partnera, navodi ''Jutarnji list''.

Video: Srce seksi fudbalerke ukrala je jedna crnka: Igraju u suparničkim timovima, ali pobedu slave vatreno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA