• 4

Oglasila se sestra preminule maturantkinje: "Naša divna Antonia nije umrla od korone, iako je imala"

, Telegraf

Sestra preminule maturantkinje iz Splita potvrđuje da je njena sestra bila pozitivna na koronu, ali kaže da nije od toga umrla

  • 4
Tužna žena, plač

Foto: Pixabay

Čitav region potresla je vest o smrti sedamnaestogodišnje učenice iz Splita koja je tragično preminula u nedelju u bolnici usled zastoja srca i disanja. Devojka je u petak bila u školi, a onda joj se tokom vikenda slošilo. Ispostavilo se da je bila pozitivna na koronu.

Devojka je primljena u hitnu na Križinima zbog zastoja srca i disanja.

- Nakon uspešno sprovedene reanimacije, smeštena je na intenzivnu, imala je pridružene hronične bolesti i ustanovili smo da je bila pozitivna na kovid - rekao je Veselin Škrabić iz Klinike za dečje bolesti u Splitu.

Najgore trenutke prolazi njena porodica iz Kostanja, koju su veoma potvrdila nagađanja pojedinih medija da je korona odnela njihovu ćerku i sestru.

Dalmacija Danas razgovarala je s porodicom koja je poželela da se obrati javnosti. Anamarija Marasović, starija sestra preminule devojke, kaže da nije mogla da trpi dodatnu bol koju njena porodica danas proživljava jer je, tvrdi, deo medija objavio neproverene informacije.

Anamarija je napisala pismo koje prenosimo u celosti.

- Zovem se Anamarija Marasović i sestra sam nažalost preminule maturantkinje iz Splita. Moji su me odgovarali od javljanja, ali jednostavno osećam potrebu iako je ovo teško razdoblje za nas. Moram čuvati i paziti ono što mi je najsvetije, a to je porodica.

Prvo radim ovo radi svoje sekice na koju nikad nisam dala da je diraju, kao ni ona na mene. Pogotovo sad kad se ona ne može sama obraniti. Drugo, zbog svojih roditelja kojima su uz svu bol i tugu vaše lažne tvrdnje još teže pale i slomile ih u potpunosti. Želela sam da kažem da moja sestra nije umrla od korone i da prestanete da širite lažne tvrdnje i informacije. Istina je da je bila pozitivna, ali umrla je od hipoksije odnosno njen mozak je predugo bio bez kiseonika i nastupila je moždana smrt. Sve vreme do proglašenja smrti svi smo se nadali čudu i njenom oporavku jer je bila lavica i veliki borac, ali jednostavno je više bila preumorna.

Verujemo da je njen organizam bio premoren od silnih napada, neprospavanih noći zbog nedostatka kiseonika, Ventolina, pumpica i borbe za vazduhom. Svi koji su proveli imalo vremena s našom Antoniom znaju kako je puno pre korone ona imala velikih problema s disanjem, kako je imala česte napade i kako su svi bili zabrinuti za njeno zdravlje. Sam Bog zna koliko je doktora i pretraga obišla radi svog stanja ali nikad nije pronađen uzrok. Uvek je bila osetljiva i slabijeg imuniteta i zato smo svi uvek bili osetljivi na nju.

Sve je to nije sprečavalo da bude većinu vremena nasmejana, vedra, pozitivna i da uvek podiže atmosferu. Zbog tog imam potrebu za javljanjem i da vam kažem da niste svesni koliko ste svojim krivim postupcima povredili moju porodicu, posebno roditelje. Svima nam je teško, ali ne mogu da zamislim njihovu bol jer sahranjuju svoje dete koje je umrlo tako mlado. Nije niti tih velikih 18 napunila.

Zamolila bih vas da uzmete u obzir ovu izuzetno tešku situaciju i ne pogoršavate je, ne samo nama, nego bilo kom kome se desi tragedija. Ovim putem se želim i zahvaliti u ime svoje porodice timu prve pomoći sa Šestanovca, medicinskoj sestri koja je uskočila u pomoć, ali i svim ljudima koji su se našli tu na putu i bilo kako pružili pomoć i reči potpore bez razmišljanja je li Antonia možda pozitivna na taj prokleti virus i tu pokazali kako uprkos svemu u nama još ima ljudskosti. Takođe velika zahvalnost KBC-u Split, radnicima hitnog internog prijema Split i posebno radnicima Pedijatrijske intezivne koji su učinili sve da našu Antoniu spase i izašli nam u susret maksimalno - napisala je sestra preminule učenice.

Ona se posebno zahvalili i doktorki iz splitske bolnice.

- Posebno hvala doktorki Polić koja je svojom izjavom na konfernciji za medije smirila moje roditelje i rekla potpunu istinu kako je moja sestra, istina bila pozitivna na koronu, ali da ona nije zvanični uzrok smrti. Možda je taj glupi virus i imao malo uticaja, ali to nikad nećemo saznati. Naša divna Antonia, naše Sunce je bilo umorno i ne možemo se ljutiti što nas je napustila tako brzo i iznenada. Teši nas što se nije patila nego je usnula svoj najlepši večni san i verujemo da je sad gore negde na lepšem mestu i uživa i napokon živi život punim plućima bez pumpica, bez lekova i čuva nas od gore naš mali anđeo. Te misli nas vode dalje kroz život - stoji u pismu sestre.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    Tuga

  • Beogradjanin

    Ne brini sestro slatka,niko niie ni verovao da je umrla od korone. Korona je najveca laz.

  • KU

    Kod mnogih je bitno od čega je a ne sama smrt,čast je jača od svega a reći da je umrla od korone je ponižavajuće,etika je to.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima